Published On: joi, Feb 27th, 2014

VIDEO: HAOS intr-un liceu brailean – Ora de economie predata la cinci elevi

4Chiar daca politistii depun eforturi pentru a impiedica absenteismul scolar, lucrurile au scapat de sub control de Liceul « Constantin Brancoveanu », cunoscuta ca si Liceul « Progresul ».

In materialul video publicat de Infobraila se poate observa cum ora de economie este predata de catre cadrul didactic doar pentru cinci elevi, restul absentand nemotivat.

 ‘‘Asa suntem in fiecare zi, cam sase sapte elevi si inca suntem multi. Majoritatea chiulesc, stiind ca nu se pun absente, asa fac toti. Sunt zvonuri in scoala despre faptul ca, daca sunt elevii exmatriculati se inchide scoala. Zilnic sunt maxim 40 – 50 de elevi prezenti la ore’’, a declarat pentru Infobraila unul dintre elevii liceului, sub protectia anonimatului.

Inspectorul General Scolar, Iulian Danielescu este de parere ca aceasta situatie nu reprezinta o problema reala, iar ca cei care absenteaza fie isi motiveaza absentele, fie vor fi trasi la raspundere.

‘‘Daca sunt absente, elevul are posibilitatea de a le motive, daca nu va fi sanctionat, daca este vorba despre invatamantul neobligatoriu. Inspectoratul va face cercetari in acest sens, iar daca se va constata ca sunt probleme reale vor fi luate deciziile care impun’’, a mentionat Iulian Danielescu.

Absenteismul scolar a devent un fenomen in unitatile de invatamant brailene, tot mai multi elevi fiind gasiti de catre politisti oriunde altundeva decat la orele de curs.

Comentarii

comentariu

About the Author

-