Published On: mie, Feb 26th, 2014

VIDEO Cazul Mogos: Braileanca bolnava psihic, disparuta fara urma, dupa ce o ambulanta nu a lasat-o la domiciliu

poza articolIn urma cu o saptamana, o femeie bolnava psihic a disparut fara urma, dupa ce o ambulanta care trebuia sa o transporte de la Spitalul Judetean Braila la domiciliu, a lasat-o, ca pe un colet, in fata Primariei din comuna Tufesti, la aproximativ patru km de locuinta acesteia. Totul s-a intamplat in seara zilei de 18 februarie, in jurul orei 22.00.

Ambulantierul este ultima persoana care a vazut-o pe Nicoleta Mogos.

Managerul Serviciului de Ambulanta Judeteana Braila , dr. Viorica Uscatu, neaga vehement informatiile furnizate mass-mediei de catre Inspectoratul Judetean de Politie, precizand ca bolnava a fost lasata la domiciliul mentionat in documentele institutiei.

“Ambulanta a lasat-o la domiciliu, in comuna Tufesti, nu a fost nici o problema. Nu ne-a contactat Politia sa ne intrebe. Pacientul este lasat, conform legislatiei, la domiciliu, nu in alta parte ", spune Uscatu.

Politia sustine ca din cercetari, reiese fara echivoc faptul ca braileanca a fost lasata in fata Primariei.

Primarul localitatii, Moise Stefan, a declarat pentru Infobraila ca ceea ce s-a intamplat este inadmisibil, in opinia sa cazul fiind "cusut cu ata alba".

primar moise"Paznicul spune ca nimeni, in acea noapte, nu a venit la usa Primariei. Cum o lasi? O lasi ca pe un colet, ca pe-o caramida, o trantesti in sant si pleci? Era o femeie care se vedea ca are probleme de sanatate si comportament si putea fi sesizata Politia, putea sa bata la usa ca paznicul e acolo in fiecare noapte", sustine Moise.

Nicoleta Mogos ajunsese la Spitalul Judetean dupa ce s-a prezentat insotita de tatal ei, la dispensarul din localitate, acuzand dureri abdominale. Personalul medical a solicitat o ambulanta, care a transportat-o la unitatea spitaliceasca din municipiul Braila, pentru a i se efectua investigatii de specialitate. Dupa ce medicul de garda a constatat ca femeia nu necesita internare, a trimis-o cu o ambulanta la Tufesti, unde a fost lasata in fata Primariei.

Dupa sase zile, tatal Nicoletei a sesizat la postul comunal de Politie disparitia, desi a asteptat-o acasa, in seara zilei de 18 februarie. Din acea zi, nimeni nu a mai vazut-o pe femeie.

Nea' Gheorghe, cum il stie lumea in sat, si-a cautat fiica si la UPU si la Spitalul de Psihiatrie, dupa ce dintr-o eroare, o alta pacienta cu numele Mogos a fost internata acolo. Barbatul  a fost purtat pe drumuri intre doua spitale deoarece nimeni nu a fost in stare sa-i prezinte o situatie reala a ceea ce s-a intamplat cu fiica sa. Disperat, tatal isi asteapta acasa fiica, mergand zilnic la postul de Politie pentru a afla vesti.

domiciliu tufestiAngajatii Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Tufesti ne-au mentionat ca este aproape imposibil ca braileanca, tinand cont de diagnosticul medical, sa poata sa supravietuiasca atatea zile fara un ajutor. Tot angajatii Primariei sustin ca in seara de 18 februarie, in fata institutiei, locul unde Nicoleta a fost lasata de ambulanta, se afla un grup de barbati cunsocuti in localitate ca fiind « fara nicio ocupatie ».

 

Cazul femeii dipsparute este cercetat de catre Politia Braila.

Vezi declaratiile tatalui, primarului si asistentei medicale de la dispensar, in materialul video.
 

Comentarii

comentariu

About the Author

-