Published On: mie, Feb 26th, 2014

VEZI AICI ce salariu are un brancardier de la Spitalul Judetean ! Ii mai dai spaga?

spitalul_judeteanCa sa evite orele bune de asteptat pe holurile spitalului, brailenii sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar, astfel incat sa beneficieze de atentia cadrelor medicale. Sumele provenite din spaga, care intra in buzunarul brancardierilor, depasesc lunar lefele primite de acestia.

Potrivit datelor prezentate pe site-ul Spitalului Judetean Braila, un brancardier din compartimentul de internari primeste lunar pana la 1.400 de lei pentru serviciile prestate.

Brancardierii braileni isi completeaza veniturile cu “ciubucul gras” pe care il primesc de la pacienti. Astfel, pentru a nu avea prea mult de asteptat ca sa fie tranportat de la un specialist la altul, pacientul trebuie sa bage ceva in buzunarul brancardierului si timpul de asteptare este micsorat considerabil.

 ‘‘In Braila, daca ai bani deschizi orice usa. Eu consider ca oamenii merg la spital pentru a se vindeca de afectiunile de care sufera, nu pentru a incarca buzunarele cu bani ale personalului de acolo. Am fost nevoit sa merg cu sotia la spital, unde am constatat ca daca nu ai bani, ai si de asteptat multe ore pe hol. Am asteptat aproximativ o ora, dar cand am vazut ca nu ne baga nimeni in seama, am scos 10 lei si i-am bagat in buzunarul unui brancardier si ca prin minune, am intrat in mai putin de 10 minute la consult’’, ne-a declarat Marian P., un brailean nemultumit de tupeul brancardierilor.

Chiar daca se plang de faptul ca scot bani din buzunar de fiecare data cand au probleme de sanatate, pacientii braileni sunt cei vinovati ca au loc aceste nereguli. Daca nimeni nu ar mai da “ciubucuri”, personalul auxiliar al spitalului ar fi nevoit sa se multumeasca cu leafa lunara pe care o primesc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-