Published On: vin, Feb 28th, 2014

Veste buna pentru laminoristii braileni, uzina isi reia activitatea de productie

laminoruDin luna aprilie, sectia ‘‘Laminorul 4’’ va fi pornita in vederea onorarii unei comenzi de profile, pentru mai multe santiere navale din tara.  Chiar daca priveste cu ochi buni decizia de a relua activitatea, Constantin Iarca este nemultumit de modul dubios in care se fac angajarile.

‘‘Este adevarat ca se reia activitatea in sectia ‘‘Laminorul 4’’ pentru o comanda ferma de lat cu bulb. Din cate ştiu, materia prima va fi adusa de la combinatul de la Targoviste pe aceeasi filiera de aprovizionare ca si pana la oprirea productiei in decembrie 2012. Avem speranta ca dupa ce va fi onorata aceasta comanda vor mai veni si altele, care vor aduce relansarea pe baze solide a companiei. Angajarile pe care ‘‘Laminorul’’ le face nu sunt transparente, pana la urma Sindicatul Metal 94 este organizatia reprezentativa din uzina si ar fi fost normal ca sa fim si noi consultati pentru a putea sprijini la alcatuirea unei echipe de meseriasi din rândul fostilor angajati, dati in somaj anul trecut. Din informatiile mele, pana acum, au fost adusi pensionari si mercenari de la alte combinate din grupul Nikarom si mai putin oamenii uzinei, care au experienta a sute de campanii de laminare. Nu sunt lamurit nici cum sunt perfectate actele de angajare si nu excludem varianta in care sa cerem implicarea Inspectoratului Teritorial de Munca ca sa clarificam treaba asta. Ideea este ca daca tot s-a aratat o raza de speranta pentru unitatea noastra, oportunitatea trebuie fructificata corect, transparent si mai ales pe termen lung’’, a mentionat liderul de sindicat Constantin Iarca.

Reamintim faptul ca, anul trecut, la sfarsitul lunii martie, Invest Nikarom SRL era actionar majoritar al SC Laminoru SA, dupa ce a fost vanduta impeuna cu celelalte combinate ale Mechel, contra sumei simbolice de 230 de lei, combinatul a intrat oficial in insolventa, dupa ce ceruse, in prealabil acest lucru Tribunalului Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-