Published On: mie, Feb 19th, 2014

Un mare actor american are origini la Braila. Vezi aici si alti actori ajunsi celebri la Hollywood cu parinti romani

Harvey_KeitelActorul Harvey Keitel s-a nascut pe 13 mai 1939 si are origini romanesti. Mama sa, o evreica pe nume Miriam, s-a nascut langa Braila emigrand mai apoi in Statele Unite. In 2007 si 2008, a participat la mai multe evenimente organizate in New York, pentru strangere de fonduri pentru familiile sarace din Romania.

A jucat in filmele lui Martin Scorsese, "Crimele din Mica Italie' si "Soferul de taxi", in "The Duellists" si "Thelma si Louise"- ambele in regia lui Ridley Scott, dar si sub regia lui Ouentin Tarantinoin filmele "resevoir Dogs" si "Pulp Fiction". A mai jucat in filme ca "The Piano" , "Bad Lieutenant", "Cop Land " si "To Vlemma tou Odyssea". De asemenea joaca rolul detectivului Gene Hunt in adaptarea americana a serialului "Life on Mars".

Celebrul actor Dustin Hoffmen s-a nascut pe 8 august 1937. Cunoscut pentru rolurile din "Kramer contra Kramer", "Tootsie" sau "Rain man", acesta a declarat intr-un interviu :"Am sentimente puternice de evreu. Sunt un evreu roman!". Parintii actorului au plecat din Romania in Statele Unite, in 1937, cu putin timp inainte de nasterea sa.

Natalie Portman, castigatoarea Premiului Oscar in 2011 pentru "cea mai buna actrita intr-un rol principal"( Black Swan) a vorbit despre originile ei romanesti intr-un interviu acordat revistei americane "Rolling Stone". Strabunica ei din partea tatalui a fost spioana romana.

Bunicii din partea tatalui ai actritei Winona Ryder sunt imigranti din Rusia si Romania.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-