Published On: joi, Feb 27th, 2014

Stancu isi va trage mai repede pod, decat Stan tunel, crede europarlamentarul Ticau

stancu stanAceasta este concluzia logica ce poate fi trasa dupa ce europarlamentarul galatean Adriana Ticau a prezentat modalitatea prin care UE poate sustine financiar proiectele de infrastructura * Brailenii profita de banii europeni, pentru a realiza eterna promisiune electorala a podului * In acest timp, Noul Galati se tine „mandru” si cheltuieste zece milioane de euro din buzunarul contribuabililor pentru studiul de fezabilitate al tunelului – noua pasiune a primarului Marius Stan.  

In afara de fondurile europene alocate prin repartizare bugetara, statele europene pot accesa si alte finantari importante, gratie diverselor proiecte europene speciale. Asa a fost cazul TEN-T, un proiect destinat finantarii infrastructurii in perioada bugetara 2007-2013, proiect pe care Romania, din pacate, aproape ca l-a ignorat.

Cu regretul de a fi pierdut multi bani, ne putem uita in viitor, unde vedem ca alte miliarde de euro ne asteapta  pentru dezvoltarea infrastructurii. Singura conditie este sa fim pregatiti pentru prima sesiune de depunere a proiectelor, adica sa ne aflam si noi, aliniati, alaturi de celelalte state europene, atunci cand se va da startul in cursa pentru obtinerea fondurilor prin Mecanismul de Conectare al Europei. Daca vom fi pregatiti – cu proiecte, studii etc. – avem sanse sa obtinem fonduri cu ajutorul carora sa realizam in tara noastra obiective la care, pana acum, doar am visat ani la randul. Printre ele, drumul expres Galati-Braila sau podul de peste Dunare. In aceasta ecuatie cu si asa multe necunoscute mai apare o variabila – tunelul pe sub Dunare, proiect de infrastructura pe care il propune primarul Galatiului, Marius Stan. 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-