Published On: mar, Feb 18th, 2014

‘‘Serata craitelor’’, la muzeu

carteMiercuri, 19 februarie 2014, ora 17, la sediul Muzeului Brailei din Piata Traian nr. 3,  va avea loc lansarea volumului ‘‘Serata craitelor’’ de Valentin Popa, aparut la Editura Istros  a Muzeului Brailei. Este a doua carte de proza a autorului, dupa volumul Papagalul si revolutia,  aparut la Editura Eikon, Cluj-Napoca, in anul 2012.

Evenimentul va fi moderat de Viorel Coman, Dumitru Anghel, Vasile Datcu, Zamfir Balan si directorul Muzeului Braila, Ionel Candea.

Valentin Popa (foto) s-a nascut la Vidra, judetul Vrancea in anul 1950. Dupa absolvirea Facultatii de filozofie, in 1974, vine la Braila unde s-a stabilit si locuieste in prezent. Literatura a fost permanent una din preocuparile sale, publicand texte in reviste de profil „Luceafarul”, „Porto Franco” de la Galati, „Contrapunct” si „Viata romaneasca’ de la Bucuresti, „Oglinda literara” din Focssani. In perioada 1985 – 1989 a condus Cenaclul literar „Mihu Dragomir’ de la Braila.

Evident ca profesia isi are partea leului in creatia sa, Valentin Popa optand pentru dezvoltarea profesionala in varianta doctorala. In 2001 a publicat, semnand alaturi de Radu Gabriel Parvu, volumul „Teme filosofice”, iar teza de doctorat si-a sustinut-o pe teme din creatia filosofului brailean Vasile Bancila. Aceasta lucrare a vazut lumina tiparului sub titlul „Vasile Bancila, omul si filosoful” in 2006.

Comentarii

comentariu

About the Author