Published On: mar, Feb 25th, 2014

Se incing spiritele in USL! PSD se afla in sedinta de urgenta

uslParlamentarii social-democratii se intalnesc astazi intr-o sedinta de urgenta, in care vor discuta viitorul USL.

Sedinta a fost convocata, pe de o parte, in contextul in care senatorii PNL au votat impotriva proiectelor sprijinite de PSD.

Pe de alta parte, in aceasta seara, Delegatia Permanenta a PNL este asteptata sa transeze, marti seara, situatia din USL, o decizie anticipata de liderii partidului fiind retragerea ministrilor liberali din Guvern.

Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a precizat, marti, ca exista din 2012 un protocol cu UDMR, care nu s-a realizat, el mentionand ca documentul prevede cooptarea la guvernare a Uniunii, cu doi ministri in Cabinet.

El a fost contrazis de liderul UDMR, Kelemen Hunor: „Protocolul nu mai e valabil, principiile raman valabile”.

 

PNL s-a rupt azi de PSD in Parlament

 

In Senat, au fost si aplauze in momentul in care nu au trecut proiectele de lege ale PSD. Au primit doar voturile social-democratilor. PNL a dovedit astfel ca nu mai sustine proiectele de lege ale PSD. Astfel, ruperea USL s-a produs la Senat.

A picat si OUG prin care Vila Covasna a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat, locuinta preferata de vacanta a presedintelui Traian Basescu, trece in administrarea Ministerului Apararii.

Toate aceste evenimente se produc in paralel cu negocierile de la Guvern dintre USD si UDMR. Formatiunea politica condusa de Kelemen Hunor ar urma sa ia Ministerul Mediului si pe cel al Culturii. UDMR-ului i s-ar fi oferit si un post de vicepremier, potrivit surselor citate. La Palatul Victoria, a discutat cu premierul Victor Ponta si liderul minoritatilor, Varujan Pambuccian, care nu exclude sustinerea USD, in cazul ruperii USL.

Comentarii

comentariu

About the Author