Published On: vin, feb. 28th, 2014

Se face curat in CJ! Consilierii fara sprijin politic vor fi pusi la zid!

radu + lunguConsilierii judeteni care, din diferite motive si-au pierdut sprijinul politic, vor fi ‘‘pusi pe ordinea de zi’’, dupa cum a declarat insusi presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

Gabriel Musceleanu, Steliana Eftimie, Vasile Anghelache, Danut Lungu si Silviu Radu sunt cei cinci consilieri vizati, care si-ar putea pierde statutul de alesi locali.

Presedintele Consiliului Judetean, a declarat in cadrul conferintei de presa faptul ca secretarul judetului este cel care raspunde de validitatea mandatului pe care il are fiecare consilier in parte. In momentul in care unul dintre cei cinci se va afla pe ordinea de zi, inseamna ca nu va mai corespunde acestei functii.

‘‘O sa ii bagam pe toti pe ordinea de zi, daca li s-a retras sprijinul politic sau au plecat din diferite partide, nu au ce cauta acolo. Domnul Filote se va ocupa de acest subiect’’, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Conform legii statutului alesilor locali, calitatea de consilier local sau de consilier judetean inceteaza de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoarele cazuri: demisie; incompatibilitate; schimbarea domiciliului intr-o alta unitate administrativ-teritoriala, inclusiv ca urmare a reorganizarii acesteia; lipsa nemotivata de la mai mult de 3 sedinte ordinare consecutive ale consiliului; imposibilitatea exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de 6 luni consecutive, cu exceptia cazurilor prevazute de lege; condamnarea, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la o pedeapsa privativa de libertate; punerea sub interdictie judecatoreasca; pierderea drepturilor electorale; deces.

Comentarii

comentariu

About the Author