Published On: mar, Feb 18th, 2014

Salariile bugetarilor raman neschimbate in 2014

salariu_46500900_82122900In 2014 salariile bugetarilor vor fi mentinute la acelasi nivel cu cele din decembrie 2013. Exceptie fac remuneratiile primite de cadrele didactice cu o vechime de pâna la șase ani, care sunt majorate cu 10%, fara insa a depasi salariul de baza.

Ordonanta prevede ca medicii si farmacistii rezidenti care au un salariu brut lunar mai mic de 3.000 de lei sa primeasca bursa de rezidentiat in cuantum de 670 de lei.

In ordonanta de urgenta se mai arata ca aceasta bursa nu face parte din salariul brut, nu este supusa impozitului pe venit si nu constituie baza de calcul pentru contributiile de asigurari sociale de stat, asigurari pentru somaj, asigurari sociale de sanatate sau pentru accidente de munca si boli profesionale.

Acest act normativ nu a putut fi dezbatut de plenul Senatului, in absenta raportului din partea Comisiei pentru buget si a Comisiei pentru munca, el urmând sa fie transmis Camerei Deputatilor in forma propusa de Guvern. Camera Inferioara a Legislativului este forul decizional in acest caz

Comentarii

comentariu

About the Author