Published On: mie, Feb 26th, 2014

Revenim la normalitate? 14 echipe in Liga Nationala. Observatori in play-off si play-out de sezonul acesta

Share This
Tags

harta handbal 2013-2014Marti, 25 februarie, la sediul Federatiei Romane de handbal a avut loc intalnirea reprezentatilor cluburilor din Liga Nationala si a celor susceptibili de a promova in prima liga, la masculin, cu seful FRH, Alexandru Dedu.

In cadrul acestei intalniri a avut loc tragerea la sorti pentru Cupa Romaniei, la masculin, dar s-a discutat totodata si despre modul de organizare al sistemului competitional pentru urmatorii 4 ani.

Ordinea de zi de marti a cuprins : 1. Tragerea la sorti pentru Cupa Romaniei masculin. 2. Obligativitatea observatorilor incepand din acest sezon la Play Off/Play Out. 3. Stabilirea numarului de echipe participante in Liga Nationala pentru urmatorii patru ani. 4. Numarul de jucatori straini, cerintele de calitate si taxele aferente. 5. Antrenor Lot national seniori fara/cu apartenenta de club. 6. Regulament Cupa Romaniei 2014 si precizari Play Off/Play Out 2014. 7. Diverse.

Tragerea la sorti pentru Cupa Romaniei a avut loc fiind deja publicata pe site-ul federatiei. De asemenea cei prezenti au fost in unanimitate de acord cu faptul ca in play-off si play-out, inca de sezonul acesta, sa fie prezenti obligatoriu observatori. In ceea ce priveste numarul trei de pe ordinea de zi, cei prezenti la intalnire au hotarat ca in sezonul urmator sa fie 14 echipe in Liga Nationala. Acest punct a trecut cu 9 voturi.

In ceea ce priveste jucatorii straini s-a votat ca fiecare echipa are dreptul la 2 jucatori straini fara criterii de eligibilitate. Incepand cu al 3-lea, sunt necesare urmatoarele:

- jucator pana la 33 ani, component al echipei sale reprezentative in anul in curs, la categoria de varsta respectiva, sau un minim de 10 jocuri OFICIALE (cuantificabile pe site-ul IHF), – jucator peste 33 ani, sa fi fost component al echipei reprezentative in ultimii doi ani, taxele de transfer cresc progresiv incepant cu al 3-lea jucator strain.

Tot in cadrul sedintei de marti s-a votat in unanimitate, ca antrenorii  de lot national sa nu aiba apartenenta de club, atunci cand conditiile financiare ale FRH o vor permite. S-a discutat si despre participarea Cluburilor in efortul facut, dar nu s-a luat nici o hotarare.

De asemenea, s-a prezentat regulamentul Cupei Romaniei 2014 si al Play Off/Play Out-ului 2014.

Toate cele discutate in sedinta de marti vor trebui sa treaca de Consiliul de Administratie, intr-o viitoare sedinta.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-