Published On: mar, Feb 25th, 2014

Remus Pricopie, la Consiliul Educatiei de la Bruxelles

remusMinistrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie a participat luni, 24 februarie, la reuniunea Consiliului Educatie, Tineret, Cultura si Sport de la Bruxelles.

Ministrii europeni si-au asumat, cu aceasta ocazie, concluziile Consiliului privind masurile si politicile pe care statele membre se angajeaza sa le adopte pentru dezvoltarea de competente menite sa creasca nivelul de inovatie si de eficacitate ale educatiei si formarii profesionale.

Ministrul Remus Pricopie a prezentat pozitia Romaniei in cadrul uneia dintre temele centrale de dezbatere de la Bruxelles, „Dezvoltarea competentelor si sporirea sanselor de angajare in lumina rezultatelor testarilor PIAAC si PISA". Ministrul a subliniat relevanta pe care compententele dobandite in scoala o au pe piata fortei de munca actuale si a aratat pasii parcursi de Romania in aceasta directie. Printre masurile adoptate de MEN se numara formarea profesionala la locul de munca, in cadrul invatamantului profesional si tehnic, dezvoltarea parteneriatelor cu companiile private si colaborarea, in acest domeniu educational, cu state care au inregistrat performante, precum Austria, Germania, Franta si Finlanda.

Ministrul Remus Pricopie va informa participantii la Consiliu despre conferinta „Mentinerea tinerilor pe piata fortei de munca, in sistemul educational si/sau in programe de formare profesionala: provocari comune – solutii comune", care se va desfasura la Bucuresti, in perioada 10 – 11 martie 2014, sub egida Guvernului Romaniei si a Comisiei Europene.

Comentarii

comentariu

About the Author