Published On: joi, Feb 20th, 2014

Remember CET, fostul lider de Sindicat, Parlog: Motoc este de vina pentru falimentul actual

cetAcuzatii grave curg din partea fostului lider de sindicat la adresa conducerii operatorului local de termoficare.

Pentru situatia dezastruasa in care a ajuns CET-ul, socotit vinovat este Petrisor Motoc.

Ajuns din nou la conducerea operatorului local de termoficare, dupa ce Stanel Necula a fost numit administrator special la CET Oradea, Motoc nu a miscat niciun deget pentru a salva societatea de la dezastrul iminent.

‘‘ Dupa ce a fost declarata insolventa CET-ului, conducerea avea obligatia de a realiza un plan de reorganizare care sa mai salveze din societate ce era de salvat. Cu putina implicare din partea sefilor, in momentul de fata, la CET Braila inca mai era activitate. Nici macar nu s-au prezentat in fata instantei, in consecinta nu a mai fost nimic de facut, decat declararea falimentului. Am incercat sa facem ceva pentru a pastra activitatea, insa nu am avut cu cine sa discutam. La momentul acela, trebuiau incheiate contracte cu unitatile de invatamant din Braila, pentru care noi trebuia sa oferim service pentru centralele termice. Conducerea nu a facut absolut nimic pentru a incheia vreun contract de acest gen. Nu au facut absolut nimic, in afara de faptul ca au asteptat mereu bani de la Primarie. Toata  vina cade pe umerii conducerii, care a lasat societatea sa se scufunde. Cu toate ca aveau unda verde pentru semnarea mai multor contracte, nu au facut nimic. Primaria a fost de acord sa ne ofere sprijin financiar, insa au cerut o justificare pentru fondurile oferite. Au cerut practic o mobilizare a fortelor, ne-au cerut sa facem ceva pentru a salva CET-ul’’, ne-a declarat Gheorghita Parlog.

Dupa pronuntarea falimentului, o parte din directorii CET au primit alte functii in cadrul societatii si au fost incadrati cu salarii mai mici.

Exceptie de la regula a facut insa Petrisor Motoc, care in continuare ocupa functia de sef de birou in cadrul operatorului local de termoficare, beneficiind de un salariu ‘‘ gras’’.

‘‘ Motoc a ramas la conducerea CET-ului si primeste un salariu mare pentru functia pe care o ocupa. Nu inteleg ce rol mai are el acolo si de ce primeste atatia bani, daca CET-ul este in faliment’’, a adaugat fostul lider de sindicat.

Contactat telefonic, Petrisor Motoc isi plange de mila:

‘‘Salariul meu a fost diminuat printr-o decizie emisa in luna decembrie, anul trecut cu un procent de 50%. Dupa 36 de ani de munca, am un salariu care nu imi permite sa traiesc decent. Momentan sunt in cautarea altul loc de munca, pentru a iesi din impasul in care ma aflu. Daca domnul Parlog, afirma ca eu am un salariu gras, sau ca nu am miscat niciun deget pentru a salva CET-ul, se inseala. Asta este strict parerea lui. El nu mai este angajatul nostru, dupa ce a fost disponibilizat la cererea sa. Eu am incercat la momentul acela sa semnez contracte cu scoli, gradinite si lecee, insa nu s-a putut realiza acest lucru, motivul fiind acela ca, unitatile respective aveau deja contract cu alte firme. Eu nu ma consider responsabil de absolut nimic, pentru situatia in care se afla operatorul local de termoficare’’, a replicat actualul sef de birou, a CET Braila.

Din spusele lui Motoc, salariul gras primit de la operatorul local de termoficare nu il ajuta sa traiasca decent, lasand impresia ca se afla in aceeasi situatie cu fostii angajati.

Referitor la suma drepturile salariale primite in acest moment, Motoc nu a vrut sa faca declaratii, invocand motive de confidentialitate, impuse de lichidator.

Cei aproximativ 1000 de braileni  care primeau agent termic de la CET au primit subventii in valoare de 1.800 lei, de la Primarie pentru achizitionarea unei noi surse de caldura, iar operatorul local de termoficare care odinoara incalzea casele brailenilor a fost dat uitarii, RIP CET.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-