Published On: joi, Feb 13th, 2014

Reglementari in domeniul aeromodelismului

Ramona MAnescuMinistrul Transporturilor, Ramona Manescu, a decis sa ceara reanalizarea Ordinului 8 din ianuarie 2014​ privind stabilirea conditiilor de operare in spatiul aerian national a aeronavelor civile monitorizate fara pilot la bord​. Astfel, avand in vedere​ numeroasele sesizari primite de la cluburi de aeromodelism si alti profesionisti care utilizeaza aparate de zbor fara pilot, cu greutate mica, in scopuri comerciale, filmari​, ministrul Transporturilor a cerut de la expertii si responsabilii din minister, solutii la problemele ridicate de acestia.

​"Cred ca aeromodelismul este un sport deosebit de nobil, ceea ce presupune o anumita distantare fata de reglementarea care vizeaza dronele ce executa misiuni tehnice. Consider ca acest lucru trebuie corectat.", a declarat Ramona Manescu, Ministrul Transporturilor.

Prin urmare, subsecretarul de stat Constantin Matei, coordonator pe domeniul aviatiei va initia o serie de discutii cu reprezentanti ai acestor asociatii, pentru a asculta punctele lor de vedere si a analiza consecintele ordinului asupra activitatii de aeromodelism. In urma acestor intalniri vor fi luate masuri corectoare ce vor fi comunicate public.

Comentarii

comentariu

About the Author