Published On: mie, Feb 26th, 2014

Pe plan local, PNL vrea PSD-ul aproape

boboc vs stancuUSL s-a dezbinat. Partidul National Liberal, prin Delegatia Permanenta, a semnat condamnarea uniunii, urmand sa se procedeze rapid la o retragere bine organizata, in timp ce in tara aliantele raman deschise, in numele asigurarii "bunei guvernari locale".

PSD lucreaza in prezent la asigurarea majoritatii parlamentare, o majoritate nelegitima, dupa cum comenta Mircea Diaconu la Braila, din cauza faptului ca cei care vor intra acum la Guvernare, in locul PNL, nu au fost alesi.

La nivel local, liberalii au fost sfatuiti sa continue un parteneriat cu social-democratii, aftfel incat, guvernarile locale sa nu aiba de suferit.

‘‘Pe plan local nu ne indepartam de partenerii nostrii. In Braila cel putin a existat un parteneriat cu PSD, cu mult inainte ca Uniunea Social Liberala sa ia nastere. Acel parteneriat va continua, pentru ca a fost unul bazat pe respect reciproc si comunicare. A fost un parteneriat mult mai benefic decat uniunea’’, a declarat presedintele PNL Braila, senatorul Catalin Boboc.

Liberalul nu a negat ca acum este un moment oportun pentru opozitie sa ceara schimbari la conducerea autoritatilor si institutiilor locale, insa Boboc este convins ca partenerii din PSD nu vor renunta la alianta locala.

Deputatul Vasile Varga a afirmat ca vor avea loc o serie de discutii pe plan local, in primul rand cu membrii PNL, dupa care se va aborda reluarea parteneriatului cu PSD.

‘‘Pe parcursul saptamanii, cand vom reveni in Braila, vom avea o serie de intalniri cu membrii nostri de partid, dupa care vom invita PSD-ul la discutii. Mizam pe acelasi parteneriat pe care l-am avut inainte de infiintarea USL-ului’’, a declarat deputatul liberal.

In ceea ce priveste Partidul National Liberal, la nivel national senatorul liberal Catalin Boboc a marturisit ca PNL are drumul lui, ‘‘prin noi insine’’.

Doctrina "Prin noi insine" a fost afirmata de PNL intre 1922-1926, perioada in care guvernul condus de liderul liberal Ion I. C. Bratianu a initiat si dus la bun sfarsit reforme importante din punct de vedere administrativ, legislativ si mai ales economic.

Comentarii

comentariu

About the Author