Published On: lun, Feb 24th, 2014

Parlamentarii vor capul lui Vizitiu! Vasile Varga, singurul care il sustine!

ministerul-de-interne- Mircea relu VizitiuIn urma articolului publicat de Infobraila, in care este prezentata situatia incredibila in care a fost surprins Mircea Relu Vizitiu, parlamentarii braileni au reactionat imediat pentru a cere capul sefului Politiei. Acestia au cerut ca Ministerul de Interne sa ia masuri si sa-l demita pe Vizitiu.

Dorin Petrea Silviu, deputat UNPR a marturisit ca astfel de situatii nu trebuie iertate, sau neglijate:‘‘Nu doresc sa nu ma pronunt in acest moment. Cu siguranta pana cand voi intra eu in sedinta de Parlament, se va discuta despre acest caz. Probabil ca urmeaza sa fie demis, pentru ca este inadmisibil ceea ce spuneti, daca intr-adevar s-a intamplat asa. Este un pericol pentru comunitatea braileana. Eu ma voi intalni astazi cu colegii din Parlament si vom discuta despre acest subiect. Nu trebuie sa luam noi nicio masura, cu siguranta Ministerul de Interne se va autosesiza in acest caz si il va demite’’.

Senatorul PSD, Ion Rotaru considera ca este regretabil ca un om care ar trebui sa impuna lege si ordine, sa se coboare la un astfel de nivel si sa incalce legea pe care tocmi el ar trebui sa o apere.

‘‘In primul rand, este o eroare pentru orice sofer, sa urce la volan in conditiile in care a consumat alcool. Daca informatia se adevereste, conform legislatiei in vigoare se vor lua masuri. Este regretabil ca se intampla asa ceva, atata timp cat persoana in cauza detine o functie de mare responsabilitate. Aceste gesturi sunt de neacceptat, iar masurile administrative trebuie sa le ia Ministerul de Interne, pentru care banuiesc ca se va deschide o ancheta’’, a declarat senatorul.

Nici Mihai Danut, senator PC nu crede ca astfel de infractiuni trebuie tratate cu usurinta. Mai ales atunci cand un apel de urgenta la 112 nu este luat in seama. Cu toate astea, Mihai Danut a atras atentia ca si presedintele tarii s-a aflat intr-o situatie similara, de care a scapat fara probleme.

‘‘Nimeni nu e mai presus de lege. Dansii au o conduita speciala, ar trebui sa fie mult mai prudenti. Trebuie sa lasam organele de lege sa isi faca treaba, cu siguranta ministerul de interne il va sanctiona. Dupa intalnirile de astazi, in functie de ceea ce decid liberalii, se vor face modificari la ministere. Este clar ca Vizitiu a facut o mare imprudenta, dar nu ma mira si presedintele tarii, daca va aduceti aminte a facut acelasi lucru. Daca presedintele tarii isi permite asa ceva, e normal ca boala asta sa se extinda’’, a declarat Mihai Danut.

Singurul parlamentar care a declarat ca nu crede asa ceva, in ciuda faptului ca in materialele audio, seful Politiei recunoaste ca este sub influenta bauturilor alcoolice a fost Vasile Varga, deputat PNL.

‘‘Eu nu pot sa cred ca un om ca el, care are sofer, se urca beat la volan. Eu m-am intalnit cu el de trei ori si nu a consumat alcool. Eu il stiu baiat serios si nu cred ca ar face asa ceva. Cred ca domnul Vizitiu, ar trebui sa faca un raport catre Ministerul de Interne, in care sa spuna cum stau lucrurile de fapt’’,a declarat Varga.

Celalalt parlamentar liberal, Catalin Boboc nu a dorit sa comenteze, invocand faptul ca isi savureaza cafeaua de dimineata.

Parlamentarii au marturisit ca se vor intalni astazi pentru a discuta despre situatia lui Mircea Relu Vizitiu si mai mult, vor cere demiterea acestuia, in cazul in care Ministerul de Interne nu se va autosesiza.

Comentarii

comentariu

About the Author

-