Published On: mar, Feb 4th, 2014

OBLIGATORIU: Legea colectarii selective a deseurilor a fost adoptata in Parlament

Share This
Tags

deseuri selectiveCamera Deputatilor a adoptat, marti, cu 235 de voturi "pentru", 69 de voturi "împotriva" si 9 abtineri, proiectul de lege privind salubrizarea, care stabileste obligativitatea colectarii selective a deseurilor, proiect initiat in 2010 de senatorul Petru Filip.

Astfel, potrivit proiectului, autoritatile locale au obligatia sa implementeze un sistem de colectare separata a deseurilor cel putin pentru: hartie, mase plastice, metale si sticla. La nivelul unitatilor administrativ-teritoriale, transportul deseurilor colectate separat se face numai de catre operatori licentiati care au contracte de delegare incheiate cu autoritatile sau au hotarare de dare in administrare a acestei activitati.

Unitatile administrativ-teritoriale au calitate de detinator legal al deseurilor depozitate in recipientele amplasate in aria lor teritoriala, iar preluarea lor de catre alte persoane decat operatorii licentiati constituie furt si se sanctioneaza potrivit legii.

Acesti operatori au obligatia sa colecteze si deseurile abandonate siin cazul in care producatorul acestor deseuri este necunoscut, cheltuielile fiind suportate de autoritatea locala. Operatorii au obligatia sa puna la dispozitia detinatorilor de deseuri containerele, sacii necesari activitatii de precolecatre separata, costurile fiind incluse in tarif.

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-