Published On: mar, Feb 18th, 2014

O mie de produse de panificatie, retrase de la comercializare

paineLa nivel national, Politia Romana continua si in 2014 activitatile de verificare a operatiunilor cu produse cerealiere si de panificatie. 

Reamintim ca, la inceputul lunii septembrie 2013, din dispozitia sefului Politiei Romane, chestor-sef  Petre Toba, au fost demarate, in toata tara, controale pentru combaterea evaziunii in domeniul operatiunilor cu produse cerealiere si de panificatie.

Urmare a rezultatelor obtinute in cursul anului 2013, seful Politiei Romane a dispus continuarea controalele pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul producerii, prelucrarii, depozitarii si comercializarii produselor cerealiere si de panificatie.

Astfel, a fost semnat un nou plan de actiune, in colaborare cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Directia Generala de Politici Agricole si Strategii.

‘‘In cadrul activitatilor demarate, politisti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publica, politie rutiera si politie transporturi efectueaza controale de la producatori pana la cei care vand produsul finit catre populatie, fiind vizate inclusiv zonele in care se exporta cereale’’, a declarat Jenel Sogor, purtator de cuvant al IJP Braila.

Intr-o serie de activitati vor fi angrenati si reprezentanti ai organismelor de inspectie si control din cadrul M.A.D.R., A.N.A.F. si I.S.C.T.R..

Pana la sfarsitul anului 2013, au fost efectuate 3.557 de controale, dintre care 853 la societati comerciale, 253 la persoane fizice si 2.451 de mijloace de transport. Astfel, au fost depistate aproape 48 de infractiuni si au fost aplicate  474 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 314.952 de lei.

In cadrul dosarelor penale si urmare a contraventiilor aplicate au fost indisponibilizate/confiscate bunuri in valoare de 74.457 de lei (57 tone de porumb, o tona de grau, 38 tone de floarea soarelui si aproape 1.000 de bucati de produse de panificatie) si au fost luate masuri de siguranta cu privire la un mijloc de transport.

Totodata, in urma neregulilor constatate a fost suspendata/oprita activitatea la 4 de unitati de morarit si panificatie.

Comentarii

comentariu

About the Author