Published On: joi, Feb 13th, 2014

Noi acte de identitate si cozi la evidenta populatiei

1-buletine-electronice-la-cererePentru ca urmeaza un an electoral cu doua campanii importante, primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu a facut apel catre toti brailenii sa-si actualizeze actele de identitate. Legea spune ca autoritatea electorala trebuie sa detina un registru actualizat al cetatenilor cu drept de vot, iar autoritatea locala este obligata sa distribile acest registru catre sectiile de votare, astfel incat fiecare brailean sa stie exact unde voteaza.

Problema este insa la nivelu strazilor care si-au modificat denumirea, sau a persoanelor care nu si-au schimbat actele de identitate.

‘‘Sunt foarte multe persoane in judet care au trecuta in actul de identitate doar denumirea comunei in care locuiesc. Acum insa, s-au dat denumiri la ulite, iar acestea trebuie inscrise in registrul electoral. Problema este ca toate aceste modificari si baza de date in sine trebuie facute manual’’, a adaugat Simionescu.

In ceea ce priveste Serviciul de Evidenta a Populatiei, la nivelul Brailei, biroul este suprasolicitat. Din pacate insa, edilul a marturisit ca aceasta situatie nu poate fi schimbata deoarece nu exista posturi suplimentare pentru a putea angaja mai multi ofiteri sau a crea noi birouri. Singura solutie ar fi suplimentarea zilelor in care se pot depune si elibera actele de identitate.

Comentarii

comentariu

About the Author