Published On: lun, Feb 10th, 2014

Nazare da mai bine din gura, decat din maini

Share This
Tags

In timp ce seful democrat-liberalilor braileni, “Mugurasul Nazare”, cum este alintat de presa locala, si-o scutura ieri (pancarta) la mitingul din capitala, unii dintre colegii sai de partid ajutau sa fie scoasa o batrana din zapada. Nazare, care e primul cand e vorba de plans cu lacrimi mari (de crocodil) de mila brailenilor inzapeziti cu zilele, dupa care isi sterge tenul delicat si iese in la shooting-uri in zapada, de gat cu prietenele, s-a dus sa se traga in poza si la Bucuresti, la mitingul de protest, cu sutele de sustinatori PDL – ce-i drept, din ce-am aflat din surse interne,  n-a reusit sa stranga decat vreo 200 de sustinatori din intreg judetul, nu 400, cum se lauda intr-o conferinta de presa. Nu ca l-ar fi luat cineva in serios, ca el, din principiu, se da mai mare decat este si se lauda cu mult mai mult decat poate…

Ne-am fi asteptat ca macar acum, cand s-au desfundat drumurile si poate sa-si scoata mugurasul la lumina fara risc sa-i ramana inzapezit, sa continue seria sedintelor foto, dar nu in centrul Brailei, la 500 de metri de sediul partidului pe care cu onoare (parerea lui)  il conduce, ci undeva in judet, intr-una din localitatile inzapezite – si nu de gat cu prietenele, ci pana in gat in troiene, la  gospodaria vreunui batran pe care sa-l ajute sa-si elibereze curtea de zapada. Ca tot se da de ceasul mortii, cand e vorba de bietii braileni sinistrati, in urma ninsorilor din ultimele saptamani.

Dar ti-ai gasit! Mugurasul e baiat de salon, de asfalt, nu de ulite nedesfundate. Asa ca singurul PDL-ist al Brailei – si-nca unul de import, fiindca cei autohtoni sunt toti tradatori, in viziunea lui – s-a dus la plimbare in capitala, ca sa acuze Guvernul, printre altele, ca a gestionat prost situatia in tara dupa ninsorile despre care vorbeam. Fiindca e mult mai usor sa dai din gura, decat sa dai la lopata. Si oricum, manutele lui delicate nu sunt obisnuite sa manuiasca lopata, fiindca el manareste… voiam sa spunem manuieste alte chestii cu pricepere.

Daca ne-ntrebati pe noi, ar fi fost mai de folos sa strige “Jos Guvernul!”, in timp ce dadea zapada dintr-o curte de batran amarat, alaturi de sutele de fani PDL din judetul Braila, decat imbracat la patru ace, intr-o piata din Bucuresti; dar cine ne intreaba pe noi!

Cert e ca in timp ce lui Nazare i se falfaia (floricica) la miting, de interesele bietilor inzapeziti din judetul Braila, intr-o comuna din judet, un primar PDL, impreuna cu cativa subordonati, curatau zapada din curtea unei femei de 85 de ani care nu avea pe nimeni s-o ajute si a carei casa era ingropata in zapada de  3-4 metri, de vreo 2 saptamani. O batrana care habar n-are cine este Nazare, ce-i poate lui Mugurasul gingas de oras si pe care strigaturile lui de la mitingul din Bucuresti n-au incalzit-o cu nimic. O batrana pe care au incalzit-o insa interventia consilierului (renegat de Nazare) Silviu Radu si alimentele aduse de primarul (blamat de Nazare) Nicolae Ganea – ce-i drept, dupa ce acestia au fost sesizati de ziaristi despre cazul femeii. Dar spre deosebire de Nazare, pe Radu si Ganea nu-i enerveaza  ziaristii, ci sunt dispusi sa-i asculte si sa ajute la indreptarea unor lucruri sesizate de acestia.

Comentarii

comentariu

About the Author