Published On: lun, Feb 17th, 2014

Murgoci, Balcescu sau Iorga: Elevii eminenti din Braila, campioni la chiulit!

elevi chiulangii 1Elevii cu cele mai mari pretentii privind rezultatele la invatatura, chiulesc ‘‘la greu’’

Fiind considerate cele mai bune unitati de invatamant din Braila, Colegiul National ‘‘Gh.M.Murgoci’’, Colegiul National ‘‘Nicolae Balcescu’’ si Liceul Teoretic ‘‘ Nicolae Iorga’’ sunt in topul preferintelor celor care au incheiat ciclul gimnazial cu rezultate bune la invatatura. Odata admisi intr-una dintre aceste unitati de invatamant, elevii frecventeaza tot mai putin orele de curs.

Potrivit unui raport emis de Inspectoratul Scolar Judetean Braila, gradul cel mai mare de  absenteism scolar il are Liceul Teoretic ‘‘ Nicolae Iorga’’ cu un numar de 8.077 absente inregistrate in primul sementru scolar. Pe locul doi se afla Colegiul National ‘‘Ghe.M.Murgoci’’ cu un numar de 6.366 absente, urmat de Colegiul National ‘‘Nicolae Balcescu’’ cu 3.957 absente.

Chiar daca politistii braileni fac eforturi pentru a impiedica aceasta practica devenita deja un fenomen, elevii prefera sa umple barurile din zona scolilor in schimbul salilor de curs.

Cu banii de buzunar, elevii petrec in baruri, in timp ce parintii le plang de mila ca trudesc pe bancile scolii, nestiind ca banii de pachet cu care acestia le incarca buzunarele ajung sa fie cheltuiti pe tigari si bauturi alcoolice.

Cosmin Mihai

Comentarii

comentariu

About the Author

-