Published On: Soare, Feb 2nd, 2014

Medicul de familie, principala veriga in relatia pacientului

mediciMinistrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, impreuna cu Secretarul de Stat Adrian Pana s-au intalnit astazi, 1 februarie, cu reprezentantii SNMF şi ai Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie.

Principala tema de discutie a reprezentat-o implementarea pachetului de servicii medicale de baza, in special, capitolul de asistenta medicala primara.

Ministrul Sanatatii le-a transmis acestora ca prin implementarea pachetului de servicii medicale de baza, MS işi doreşte ca medicul de familie sa devina principala veriga in relatia pacientului cu sistemul sanitar şi totodata sa contribuie semnificativ la reconsiderarea rolului preventiei.

Ministrul Eugen Nicolaescu le-a acordat reprezentantilor medicilor de familie garantia ca vor fi participanti activi la elaborarea normelor pachetului de servicii medicale de baza, astfel incat toate prevederile sa fie in acord cu politica de sanatate elaborata de MS şi cu recomandarile specialiştilor.

In acest sens, s-a convenit ca saptamana viitoare sa se creeze un grup de lucru tehnic, format din specialişti ai MS, reprezentanti ai SNMF si ai Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie pentru a finaliza normele la pachetul de baza din perspectiva medicinii de familie.

De asemenea, ministrul Eugen Nicolaescu a transmis reprezentantilor medicilor de famillie ca pana la implementarea pachetului de servicii medicale de baza, odata cu data de 1 aprilie 2014, conducerea MS va continua seria de videoconferinte cu factorii implicati la nivel local astfel incat noile reglementari sa poata fi cunoscute, insuşite şi aplicate in mod corect.

In final, ministrul Sanatatii i-a asigurat pe aceştia de tot sprijinul sau, de toata deschiderea şi disponibilitatea, pentru ca impreuna sa poata fi dus la bun sfarşit cel mai important proiect al reformei in sanatate.

Comentarii

comentariu

About the Author