Published On: lun, Feb 17th, 2014

La ce boli grave te expui cand cumperi de la magazinele second hand

Acest tip de magazine pot fi un focar de bacterii care provoaca infectii si boli grave. Hainele de la second-hand sunt pline de acarieni. Acarienii sunt paraziti foarte rezistenti si se pot lua si in momentul in care cauti in lada de sosete din respectivul magazin si cand pui mainile pe hainele expuse , care sunt pline de praf, un refugiu ideal pentru acarieni sau atunci cand le atingi de hainele tale. Magazinele second hand sunt un loc excelent pentru declansarea unei alergii. De asemenea, inhalarea sau inghitirea acarienilor te poate transforma dintr-o persoana sanatoasa, intr-una cu alergii grave.

Ai fost la second hand? Te poti intoarce acasa cu raie sau in cel mai bun caz, cu ciuperca pitirizias

Inainte de asta trebuie precizat ca prin simplul fapt ca ai intrat in acel magazin poti lua puacarienitineea cruris, care se ia de pe articolele de corp, sorturi, lenjerie intima si infectii stafilococice ale pielii si tesuturilor moi. Poti lua scabie (raie) si ciuperca pitiriazis (o ciuperca care se poate lua si de pe haine si se instaleaza in sange). La soare, zona afectata ramane alba, deoarece ciuperca impiedica pigmentarea pielii. Cei care au aceasta ciuperca au pete albe pe corp.  Este greu de tratat la nivelul pielii pentru ca trebuie eliminata cauza, nu efectul, adica eruptia cutanata.In mod normal microbii nu mor la 40 de grade, mai ales daca nu este folosit un detergent concentrat, care sa contina toate substantele dezinfectante necesare. Sansele ca hainele din magazinele la mana a doua sa fie spalate cu detergent de prima clasa sunt minime. Din acest caz se iau usor si dermatitele de contact. Cele mai multe cazuri de imbolnaviri de la second hand sunt insa cele cu stafilococi aurii care actioneaza la nivelul pielii si produc efecte extrem de grave, cum a fost cazul Nicoletei Luciu.

Este total neindicat sa cumparam lenjerie intima de la magazinele second-hand, deoarece acelea sunt un morman de bacterii si este cel mai simplu mod sa contactati o infectie vaginala de orice tip. De asemenea, lenjeria intima te expune la parazitoze intestinale.

Cum poti sa eviti sa te imbolnavesti

Cel mai simplu ar fi sa nu cumperi, dar bolile enumerate mai sus se pot lua si de pe hainele noi, pentru ca si acestea au trecut prin multe maini pana sa fie scoase la vanzare. Sigur este sa spalati hainele la temperaturi cat mai mari, dupa ce au fost inmuiate in prealabil. Puteti sa le fierbeti si e indicat sa folositi un detergent de calitate. Pe vremuri, hainele se fierbeau cu putin otet pentru a ucide parazitii, iar mai apoi se spalau in apa cat mai fierbinte.

Cum poti sa te protejezi de ciuperci si de alte boli, avand in vedere ca nu poti sa speli hainele colorate la 80 de grade

Poti sa folosesti produse profesionale, sa le speli cu otet si sa le calci la final. In urma acestor proceduri cea mai mare parte a bacterilor ar trebui sa dispara.

Cum se manifesta cele mai comune boli pe care le poti lua de la second-hand?

Scabia se manifesta prin mancarimi la nivelul pielii mainii, mai exact intre degete. Pot aparea tot felul de urticarii,  majoritatea semnelor sunt sesizabile la nivel cutanat. Infectiile vaginale sunt printre cele mai grave probleme pe care le poti avea din cauza lenjeriei neigienizate corespunzator. In cazul prafului si a inhalarii virusilor pot aparea bronsite, daca zona este sensibila. Poti lua ciuperci de la incaltaminte sau sosete, si in general orice boala de piele pe care a avut-o persoana care a purtat hainele de la second-hand.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-