Published On: joi, Feb 20th, 2014

Jos masca Alexandru Nazare!

PDL - Alexandru Nazare

Cine este deputatul de Braila, Alexandru Nazare ?

Nascut pe 25 iunie 1980, la Onesti, a facut studiile liceale la Colegiul National "Alexandru-Ioan Cuza" din Focsani, este licentiat in Stiinte Politice, la SNSPA Bucuresti, urmand si cursuri masterale de Teorie Politica, Analize Media, Neoconservatorism si Relatii Internationale, in cadrul European College of Liberal Arts din Berlin.

Din 2005 pana in 2007 a fost consilier personal al Ancai Boagiu, in perioada in care aceasta a condus Ministerul Integrarii Europene. Din septembrie 2007 pana in februarie 2008 a lucrat la Parlamentul European, pe postul de consilier pe langa delegatia Partidului Democrat Liberal.

Din decembrie 2008 pana in iulie 2009 a fost europarlamentar al PDL, cel mai tanar membru al delegatiei democrat-liberale. Din august 2009 a fost consilier la cabinetul de europarlamentar al lui Theodor Stolojan, iar din octombrie 2009 pana in aprilie 2010 a lucrat ca subsecretar de stat la fostul Departament al Afacerilor Europene (DAE).

In aprilie 2010 se muta in functia de secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice, unde a coordonat Autoritatea de Certificare si Plata a fondurilor europene. Din noiembrie 2010, dupa venirea Ancai Boagiu ca ministru al Transporturilor si Infrastructurii, este transferat in acest minister ca secretar de stat.

In februarie 2008 a fost ales in cadrul organizatiei de tineret a PDL ca presedinte al comisiei de disciplina, etica si litigii, iar in iunie 2011 este ales prim-vicepresedinte al OTPDL.

Din 2012, Alexandru Nazare a obtinut prin redistribuire un loc de deputat in cadrul PDL Braila, sustinut de Simona Draghincescu si Danut Lungu.

 

Traume din adolescenta

Nazare uraste sa zboare, fapt ce i se trage din copilarie, cand a fost aruncat de la un balcon al unui hotel de colegii de scoala. Mai tarziu, fobia i s-a agravat dupa ce pe un zbor Atena-Budapesta aeronava in care se afla a cazut in gol mai multe secunde, din cauza unor turbulente.

“Dar mai bine va spun de unde se naste frica mea de zbor, cu avionul sau de orice fel de zbor… Eram intr-o excursie cu clasa – asta se intampla prin liceu. Era seara tarziu, ne simteam atat de bine incat colegii mei s-au gandit sa-mi faca o bucurie si mai mare. Stiindu-ma drept o fire independenta, doritoare de a-si lua zborul din cuibul parintesc, s-au gandit ca e momentul sa-mi dea un mic impuls, astfel ca m-am trezit azvarlit de la etaj, peste balconul hotelului in care eram cazati’’, a declarat Nazare.

 

Nazare a fost implicat in falimentul RN Posta Romana si s-a abonat la banii publici

Anca Boagiu s-a inconjurat la Ministerul Transporturilor de cetateni cu firme portocalii de consultanta politica sau media. Consilieri personali ai secretarului de stat Alexandru Nazare sunt actionari intr-o firma de consultanta politica. Si un secretar de stat de la Ministerul Culturii a avut o firma pana la preluarea postului remunerat din bani publici.

Alexandru Nazare, pesoana policalifcata din moment ce a facut fata cu brio la Ministerul Finantelor Publice ca secretar de stat si a fost adus de doamna Boagiu pe acelasi post la Ministerul Transporturilor, este strasnic consiliat de cetatenia cu vechime in firme de consultanta politica. Unii care au dat leafa de la particular pe cea de la statul de graba taietor de venituri cu 25%. Nazare si-a adus doi consilieri personali, actionari intr-o firma de consultanta politica. Fresh Mint Political Comunication se numeste firma unde sun actionari Adrian Mosneag si Doina Tanase, doi dintre consilierii personali ai domnului Nazare, scria cotidianul.ro in 2010.

 

Fresh Mint – 61.000 euro de la Posta Romana

Firma Fresh Mint SRL a fost controlata, pana in 2008, de fostul ministru PDL al Transporturilor, Alexandru Nazare. Pe filiera politica, societatea s-a ocupat de campania electorala a PDL Prahova, din urma cu patru ani, cand a dat o mana de ajutor lui Andrei Volosevici – la locale si Robertei Anastase – la parlamentare. Ulterior, ca rasplata pentru serviciile oferite, Fresh Mint SRL a primit cateva contracte din partea unor institutii publice, conduse de democrat-liberali.

Unul dintre aceste contracte a fost incheiat cu C.N. Posta Romana, cu acordul directorului general Dumitru Daniel Neagoe, a directorului executiv – Adina Vintila si a sefei de la Serviciul Relatii Publice, Nicoleta Micu, membra de vaza a PDL Sector 6. Nu a contat ca, in perioada 2008 – 2011, Posta Romana traversa o perioada in care era bagata pana in gat in datorii, iar angajatii erau trecuti intr-o forma de somaj tehnic, cu reduceri salariale de 10-15%.

In lunile octombrie-decembrie 2010, Fresh Mint SRL emite o factura de 5000 de euro catre C.N. Posta Romana, pentru servicii de “public relations”. Era doar inceputul. In luna ianuarie 2011, sefa Serviciului de Relatii Publice, Nicoleta Micu ajunge la concluzia ca Posta Romana sufera enorm la capitolul imagine si intocmeste referatul nr. 281/10.01.2011 in vederea achizitionarii de servicii de strategie media. Documentul a fost imediat aprobat de toata pleiada de directori, in frunte cu Dumitru Daniel Neagoe.

Astfel, in urma unui simulacru de analize de oferte, la care au participat alte doua firme “prietene”, Posta Romana alege pretul cel mai mic oferit de Fresh Mint. Nimeni alta decat firma de consultanta in marketing politic a PDL Prahova.

Raportul Curtii de Conturi releva faptul ca serviciile de PR oferite de Fresh Mint SRL au fost prestate mai mult pe hartie. In schimb, firma a primit in 2011 suma de 21.000 de euro, iar la inceputul acestui an – suma de 18.000 de euro.

Mai mult, Fresh Mint SRL “convinge” pe directorul general al C.N. Posta Romana, Dumitru Daniel Neagoe, ca forma grafica si de continut a platformei on-line este sub orice critica. Motiv pentru care se ofera sa schimbe continutul online. Fara sa publice un anunt de licitatie, in care sa invite firme de profil cu experienta in administrarea domeniilor web, Posta Romana incheie un contract cu Fresh Mint, in urma caruia firma trebuia sa livreze o alta formula de site si sa realizeze un alt mod de interactionare cu clientii. Valoarea intelegerii – 72.000 de lei, adica aproximativ 17.000 euro. Ulterior, ca sa nu se faca de ras, deoarece nu avea experienta in domeniu, Fresh Mint subcontracteaza aceasta lucrare catre societatea de apartament VisionWare. Fresh Mint a primit, asadar, din partea C.N. Posta Romana aproximativ 61.000 de euro, scrie Media-Max.

Campanii electorale sustinute de Fresh Mint

Firma Fresh Mint s-a ocupat de mai multe campanii electorale pentru Roberta Anastase si PDL. In 2008, aceasta firma s-a ocupat si de campania lui Andrei Volosevici. Ei bine, finantarea acestei societati s-a realizat si din banii unor companii ale statului roman. Curtea de Conturi a ajuns la concluzia ca Posta Romana a incheiat in conditii suspecte mai multe contracte cu firma Fresh Mint, motiv pentru care s-a cerut ajutorul organelor de cercetare penala.

Pentru cei care nu stiu, firma asta era controlata la momentul respectiv de catre Alexandru Nazare, fost ministru al transporturilor in guvernul Ungureanu si fost membru in Consiliul de Administratie al Conpet Ploiesti.

 

Presedintele CJ Cluj cere demisia ministrului Transporturilor

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, a cerut demisia ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, pe care l-a acuzat de incompetenta, exprimandu-si nemultumirea fata de decizia acestuia de a exlude Clujul in favoarea Muresului din reteaua de transport transeuropean.

Alin Tise a luat in discutie, marti, in cadrul unei conferinte de presa, problemele generate de neincluderea municipiului Cluj-Napoca in reteaua prioritara CORE a programului european de transport TEN-T, scrie Adevarul.

Prin CORE se asigura fondurile europene pentru dezvoltare si prioritate la dezvoltare. Potrivit lui Tise, prin aceasta decizie va fi afectata dezvoltarea transportului intermodal al Clujului, deoarece fondurile se stabilesc pana in anul 2030.

"Fara o retea rutiera si feroviara pe masura, in timp, inclusiv Aeroportul va avea de suferit, datorita iesirii din sistemul intermodal integrat de transport", a declarat Alin Tise.

Alin Tise s-a declarat "stupefiat" de decizia ministrului Transporturilor.

"Sunt stupefiat ca ministrul si-a permis, fara explicatii sau vreo consultare, sa decida ca Muresul este potrivit sa fie prins in reteaua transeuropeana de transport rutier si feroviar, iar Clujul nu. Consider ca ministrul Nazare ar trebui sa demisioneze, este un incompetent, iar eu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, cer public acest lucru!", a spus Tise.

 

Averea lui Nazare: 42.000 de euro

Conform declaratiei de avere din iunie 2011, citată de Mediafax, Nazare nu detine bunuri imobile, autoturisme, bijuterii sau obiecte de artă valoroase ori bunuri mobile.

Are in schimb un cont ING deschis in 2007, cu 7.062 de euro si un depozit din 2010 de 35.400 euro.

El apare pe lista sponsorilor PDL la campaniile electorale din 2009, cu o donatie de 36.950 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-