Published On: lun, Feb 24th, 2014

IN MEMORIAM : Mihai Octavian Ciocan

poze inotator

“Astazi s-a implinit 1 an de cand nu mai esti printre noi. Imi este dor de cand ne injuram la bazin si cand ma faceai margarina si de asemenea te faceam si eu. Imi amintesc si acum la concursul din 2011 cand te-am injurat si mai alergat tot bazinul pana aproape de tramvai. Imi amintesc la concursuri cand te chema la premiere si erai singurul junior care a luat locul 1(ceilalti de pe locul 2 si 3 erau seniori). Imi amintesc cand te rugai de mine sa cumpar 20 de cutii de pocnitori iar eu am luat doar 4. Nu pot uita ziua de 1 februarie 2013 cand ne-am intalnit si nu ma lasai in pace, cand ti-am spus ca imi place freza ta. Pe 16 februarie a fost ultima zi cand te-am vazut…..in viata. Ne este foarte dor de tine si sper ca de acolo de sus ne vezi! », este mesajul emotionant al celei mai bune prietene ale lui Tavi, lasat pe pagina de Facebook.

 

 

Reamintim cu regret faptul ca in urma cu un an de zile, tanarul Mihai Octavian Ciocan, in varsta de 18 ani, a incetat din viata in jurul orelor 22.30.

 

Tanarul era detinatorul a opt medalii castigate la Campionatele Balcanice si Nationale de inot, dintre care patru de aur, doua argint si doua bronz

Octavian era elev in clasa a XII-a B la Liceul cu Program Sportiv. Inotatorul era antrenat de profesoara Laura Sachelarie.

Familia si prietenii victimei au spus ca salvarea a intarziat, un echipaj cu medic sosind la 20 de minute dupa apelul la 112. SAJ Braila a precizat ca o ambulanta cu asistent medical a sosit la aproximativ 4 minute dupa apelul efectuat la serviciul unic de urgenta. “Pacientul prezenta tegumente reci si midriaza fixa bilaterala, tensiune arteriala 0 si puls absent, fara zgomote cardiace. Se incep manevrele de resuscitare, dar acestea au rezultat negativ, declarandu-se decesul. La solicitare au fost 2 ambulante, una de tip B2, cu asistent si o ambulanta tip C2, cu medic. Solicitarea a fost primita prin 112, la ora 22.21 si s-a ajuns la caz la orele 22.25. Se pleaca de la caz la orele 00.15″, se arata intr-un mesaj oficial al Serviciului Judetean de Ambulanta Braila.

 

Prietenii lui Octavian, aflati si ei la petrecere, au declarat  ca tanarul sportiv s-ar fi inecat cu propria voma

 

Georgiana, o prietena apropiata a lui Octavian, a declarat : “Tavi a baut jumatate de litru de visinata. Apoi i s-a facut rau. Era si iubita lui prezenta la petrecere, ea invata la Liceul Pedagogic. Octavian era un tanar sociabil, iesea des in oras cu prietenii, dar nu avea un anturaj dubios. Ne-am intalnit cu totii acasa la un prieten, fara sa avem un motiv special”.

Sapte tineri, patru fete si trei baieti s-au adunat  intr-o seara, pentru a petrece. Unul dintre baieti a adus un litru jumatate de visinata. Dupa ce au consumat mai mult alcool, Mihai a plecat intr-o alta camera pentru a se intinde in pat. Prietenii au sunat la numarul de urgenta 112, dupa ce au vazut ca acesta nu se simte bine. Echipajul de la salvare, sosit la fata locului, a incercat manevre de resuscitare, insa din nefericire la orele 23.45 s-a constatat decesul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-