Published On: vin, Feb 7th, 2014

Gheorghe Bunea Stancu: “Prefectul nu a fost demis la ordinul nostru. A plecat acasa si plecat a fost”"

Share This
Tags

gbsPresedintele Consiliului Judetean a vorbit recent despre demiterea prefectului Gheorghi Obreja in urma defectuoasei gestionari a situatiei de criza din perioada ninsorilor.

Intors din concediu pentru ca asa i s-a cerut, Gheorghe Bunea Stancu a preluat  fraiele situatiei in calitate de vice-presedinte al Comitetului de Urgenta.

Prezent in judetul Braila, Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale a anuntat in cadrul conferintei de presa din 31 ianuarie ca prefectul va fi demis. In urmatoarele minute care s-au scurs dupa aceasta declaratie, prefectul Obreja si-a scris si depus demisia, totodata parasind si locul de munca. In cazul functiilor de conducere, se impunea dupa depunerea demisiei un numar de aproximativ 30 zile de continuitate a postului.

"Nu a fost demis la ordinul nostru, noi nu am avut nici o implicare in asta. Obreja a plecat acasa si plecat a fost", a precizat presedintele CJ.

PC a facut cateva propuneri pentru functia de prefect

Postul de prefect se numeste la nivel national si este repartizat Partidului Conservator, insa autoritatile brailene nu vor ramane indiferente. Discutiile purtate cu senatorul PC, Mihai Danut, includ si cateva propuneri, insa: "2014 este an elecoral si nu facem experiente. La propunerile PC nu am un raspuns pozitiv sa va dau. Cautam oameni care pe functiile lor au demonstrat un echilibru", a precizat Gheorghe Bunea Stancu.

Presedintele CJ Braila a specificat faptul ca in numirea noului prefect se va tine cont si de parerea celorlalte autoritati locale si ca nu are nimic de reprosat lui Obreja din punct de vedere al legalitatii.

"Problema zapezii a fost o criza de autoritate iar in Comandamentul de Urgenta trebuie sa ai o anumita fermitate", a mai spus presedintele CJ.

Referitor la o posibila schimbare a subprefectului, Bunea Stancu nu este de acord

"Nu spun ca nu a facut greseli in perioada asta, dar o schimbare nu ar fi benefica. Il sustinem in continuare, noua ne trebuie continuitate la prefectura. Catalin Grosu este constiincios, muncitor insa nu toti sunt facuti sa fie conducatori", a mai declarat presedintele CJ.

Mihaela Marcu ar fi o optiune pentru autoritatile locale, avand in vedere faptul ca aceasta a plecat datorita algoritmului si nu din cauza incompetentei. Marcu ramane o varianta buna pentru prefectura Brailei.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-