Published On: mie, Feb 12th, 2014

FISCUL ne va trimite SMS-uri in curand

smsFISCUL intentioneaza sa trimita romanilor SMS-uri cu notificari referitoare la datoriile pe care le au la stat. Se inlocuiesc astfel notificarile trimise acum prin posta.

De asemenea, ANAF va oferi aplicatii pentru smartphone-uri, astfel incat contribuabilii sa aiba acces cat mai usor la informatii legate de plata taxelor la stat.

Acestea sunt doar cateva dintre planurile prin care ANAF isi propune, pana in 2017, cresterea pana la 92% a proportiei contribuabililor care isi declara singuri toate veniturile obtinute si prin care gradul de conformare voluntara la plata va ajunge la 85%.

ANAF. "Pe viitor, persoanele fizice vor putea fi notificate prin SMS, in locul variantei trimiterii unii aviz prin posta", au explicat reprezentanti ai ANAF. Desigur, este vorba despre contribuabilii care si-au precizat numarul de telefon in formularele depuse la ANAF.

Tot pentru a creste nivelul incasarilor, ANAF va continua sa simplifice declaratiile fiscale, anuntand „reproiectarea formularelor de declaratii fiscale in vederea facilitarii completarii acestora de catre contribuabili", dar si „crearea conditiilor tehnice si procedurale pentru plata obligatiilor fiscale prin toate instrumentele bancare".


 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-