Published On: mie, Feb 5th, 2014

Fenomen rar: Lacu Sarat a inghetat complet!

Share This
Tags

lacu sarat* Zilele trecute a fost atat de frig incat a inghetat pana si Lacul Sarat, fenomen destul de rar * Adminstratorii bazei de tratament balnear dau asigurari ca inghetul nu afecteaza calitatea apei si a namolului *

Dupa mai multe nopti cu temperaturi extrem de scazute si dupa viscolul prelungit, Lacul Sarat a inghetat, iar acum s-a transformat in pationar. Cei care trec prin zona spun ca nu se intampla foarte des astfel de fenomene.

Specialistii spun ca, din cauza gerului, sarurile minerale se depun pe fundul lacului, iar apa de la suprafata ingheata pentru ca are o concentratie mai mica de sare.

"Fenomenul este ceva normal pentru aceasta vreme. Ganditi-va ca noptile trecute au fost, minus 16, minus 17 garde", a declarat Sorin Bosneag, director firma-administrator Lacu Sarat.

Apa dulce de la suprafata lacului a inghetat formand o pojghita de gheata care odata cu aparitia primelor raze de soare va dispare. Administratorul lacului subliniaza ca fenomenul nu afecteaza nici proprietatile apei, nici pe cele ale namolului sapropelic din lac.


 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-