Published On: joi, Feb 20th, 2014

Facebook cumpara aplicatia WhatsApp

whatsapp-1Facebook a anuntat miercuri ca va cumpara cu 16 miliarde de dolari aplicatia de mesagerie instant WhatsApp, aceasta fiind achizitia cea mai importanta din istoria celei mai populare retele de socializare din lume.

Facebook va plati patru miliarde de dolari in numerar şi 12 miliarde in actiuni. Pe langa cele 16 miliarde dolari, fondatorii şi angajatii WhatsApp vor primi actiuni in valoare de trei miliarde dolari.

"WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimila", a afirmat Mark Zuckerberg.

"WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobila in timp real care detine o pozitie de lider şi care creşte foarte rapid", subliniaza Facebook intr-un comunicat. Grupul dezvaluie ca WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 705 sunt activi zilnic, şi ca peste un milion de persoane işi deschid cont in fiecare zi.

Volumul de mesaje trimise se apropie de "volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicatii la nivel mondial", a dat asigurari el.

Investitorii par mai putin entuziaşti la Bursa din New York, unde actiunile Facebook au scazut cu 4,50%, la 65 de dolari, in jurul orei 22.30 GMT (00.30, ora Romaniei), dupa anunt.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-