Published On: lun, Feb 24th, 2014

EXCLUSIV: Emil Boc, citat ca martor la Braila in dosarul ‘‘Gazeta’’

emil bocFostul premier al Romaniei, Emil Boc a fost prezent astazi in sala de judecata a Tribunalului Braila.

Edilul de la Cluj a fost a citat in calitate de martor, in cadrul dosarului ‘‘Gazeta’’, in care sunt implicati jurnalistii si conducerea trustului de presa, acuzati de santaj in presa si constituirea unui grup de criminalitate organizata.

‘‘Prezenta mea la Braila este legata de calitatea de martor pe care o am intr-un proces, intr-un dosar de la Cluj. Ce am declarat la Cluj in fata Parchetului, am declarat si astazi in fata instantei, si vreau sa subliniez calitatea actului juridic de la Braila. Am fost placut inpresionat sa vad o instanta sobra, solemna, administrand un act de justitie impartial si corect si care face cinste justitiei dupa parerea mea, urmand evident sa se dea un verdict in acest dosar pe care nu am cum sa-l intuiesc’’, ne-a declarat in exclusivitate Emil Boc.

Judecatorii au decis ca exceptiile ridicate de avocatii lui Liviu Man, directorul trustului de presa, arestat timp de sase luni, sa fie respinse, iar dosarul sa fie judecat cu probele de la dosar. Lotul de jurnalisti clujeni, din care mai fac parte coloneii de politie Ioan Otel si Adrian Avarvarei, ultimul fost adjunct al sefului Serviciului de Informatii a Ministerului de Interne din Politia Cluj, a fost trimis in judecata de catre DIICOT Cluj in cursul anului 2008. In rechizitoriul DIICOT se arata ca cei noua inculpati trimisi in judecata au santajat peste 70 de persoane, cu articole denigratoare, daca acestea nu erau de acord sa plateasca anumite sume bani, de fapt o publicitate mascata intr-o taxa de protectie.

Curtea de Apel Galati a dispus ca dosarul sa fie judecat in continuare la Tribunalul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-