Published On: mar, Feb 25th, 2014

Elevul problema din Murgoci va fi anchetat

murgociUn elev este acuzat ca isi agreseaza fizic si psihic colegii, iar dascalii nu pot face nimic. Alexandru I. a devenit elevul Colegiului National Ghe. M. Murgoci dupa ce a primit transferul de la Ana Aslan.

Cand conducerea unitatii de invatamant a acceptat transferul, evidentiate au fost doar rezultatele bune la invatatura obtinte, nu si nota 6 la purtare, care putea sa trezeasca semne de intrebare, referitoare la comportamentul elevului.

Colegii de clasa, mai exact fetele, se plang de faptul ca sunt pipaite, iar restul colegilor au parte de un limbaj vulgar si uneori agresiv din partea lui Alexandru, motiv pentru care au decis sa se fereasca din calea lui.

Conducerea unitatii de invatamant a facut tot posibilul pentru ca aceste iesiri ale elevului sa fie controlate, apeland de cele mai multe ori la oamenii legii, care i-au aplicat elevului problema mai multe sanctiuni contraventionale.

Se pare ca parintii au scos banii din buzunar, iar Alexandru a continuat cu acelasi comportament.

Din spusele elevilor, un baiat a fost lovit cu pixul in cap, iar o colega de clasa a lui Alexandru, a fost ‘‘pedepsita’’ cu un scaun in burta.

‘‘Reprezentantul Politiei, ca sa-l faca sa inteleaga gravitatea comportamentului lui, l-a pus sa scrie un angajament ca nu va mai produce fapte antisociale. Dupa toate acestea s-a potolit. In consiliul profesoral al clasei, la sfarsitul semestrului I, am discutat situatia lui si profesorii au decis sa nu-l pedepseasca foarte aspru, sa nu-l lovim cu 4, aşa cum i se spusese initial, ci sa i se puna opt. El insa voia zece, asa ca, pe fondul acestei nemultumiri, pe 17 februarie, a atacat un coleg chiar in momentul in care acesta intra pe usa clasei. I-a vorbit urat si a aruncat cu un scaun in el. Baiatul s-a ferit si scaunul a lovit o fata in stomac", a declarat directorul adjunct Daniel Kitu.

Contrar acestor fapte antisociale, parintii lui Alexandru isi apara copilul, aruncand intreaga vina pe umerii dirigintei si a directoarei, care, sustin ei, il provoaca pe elevul problema, motiv pentru care si acesta are iesirile respective. Mai mult decat atat, parintii lui Alexandru spun ca toti elevii comit asemenea fapte, dar se pune atat pret, cat se pune in cazul copilului lor.

Conducerea unitatii de invatamant incearca sa gaseasca o rezolvare pentru stoparea acestor fapte, dar se lovesc de refuzul parintilor care motiveaza ca ‘‘ vor pleca profesorii din scoala, iar copilul nostru nu’’.

Inspectoratul Scolar Judetean a deschis o ancheta in acest caz, urmand sa fie analizate conditiile transferului scolar.

‘‘Abia vineri, după mai multe zile de la solicitarea noastra scrisa, am primit informarea privind aceasta situatie, dupa multe insistente. O parte a comisiei de ancheta stabilita in Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar s-a deplasat la liceu pentru a vedea ce masuri se vor lua pentru rezolvare. Comisia trebuie sa verifice cum se deruleaza orele, ce se intampla intre acest baiat si colegii lui din clasa si din scoala. Vor fi verificate si conditiile de transfer, daca au fost indeplinite conform legii", a declarat inspectorul scolar general Iulian Danielescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-