Published On: joi, Feb 27th, 2014

Dupa trei ani de zile sportivii vor fi din nou recompensati

Share This
Tags

bani 1Pentru performantele deosebite obtinute in competitii sportive, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, federatiile sportive nationale, Federatia Sportului Scolar si Universitar, ministerele si alte institutii centrale care au in subordine structuri sportive pot acorda sportivilor, in functie de valoarea performantei, de importanta si amploarea competitiei, de contributia personala si in limita bugetului aprobat, premii/recompense in lei si/sau in obiecte.

Hotararea NR. 1447/28 noiembrie 2007 a fost revizuita si s-a hotarat revenirea la premii/recompense pentru sportivi. Aceste premii nu au mai fost date de trei ani de zile.

Pentru atingerea scopului propus s-a definit mult mai clar pe baza unor criterii ca urmatoarele categorii de sportivi si antrenori, in functie de performanta internationala a acestora: sportivul poate fi de performanta, de inalta performanta, incepator, junior, senior, tineret, olimpic, neolimpic; antrenorul poate fi cel care a depistat, initiat, pregatit, promovat, antrenor national ( intre doua editii ale J.O.), antrenor olimpic (este definit conform standardelor miscarii olimpice si a „Solidaritatii Olimpice”) etc. S-a introdus indemnizatia sportiva pentru „antrenor national” si „sportiv de inalta performanta” din considerentul ca echivalentul indemnizatiei de merit acordata sportivilor cu rezultate deosebite post-decembriste, trebuie acordata si celor care aduc in prezent medalii pentru Romania precum si prima lot olimpic, premii/recompensa pentru calificarea echipelor in cazul jocurilor sportive la competitii internationale oficiale, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale – turneu final, Campionate Europene – turneu final, Jocuri Mondiale.

In ceea ce priveste campionatele nationale, sporturile individuale premiile se ridica pana la 1800 de lei pentru locul I la seniori si 400 de lei la juniori II si cadeti.

Pentru seniori locul I va fi premiat cu suma de 1800 de lei, locul II cu 1400 de lei si locul III cu 1200 de lei. La categoria tineret si juniori I premiile constau in 1200 de lei pentru locul I, 800 de lei pentru locul II si 500 de lei pentru locul III.

La cadeti si juniori II premiile sunt de 900 de lei locul I, 700 de lei locul II si 400 de lei pentru locul III.

Si la Cupa Romaniei sportivi vor fi premiat acestia primind sumele de 1300 de lei pentru locul I, 1000 de lei pentru locul II si 800 de lei pentru locul III.

De aproximativ trei ani de zile, sportivii nu au mai primit aceste premii/recompense.

Comentarii

comentariu

About the Author

-