Published On: joi, Feb 20th, 2014

Dupa mai bine de 3 ani, ISU se poate lauda cu 11 autospeciale

ISU autospecAstazi a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila, conferinta de presa prin care s-a finalizat proiectul "Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta, acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, in regiunea Sud-est".

Din cele sase judete, Braila, Galati, Tulcea, Buzau, Constanta si Vrancea, beneficiare ale acestui proiect, ISU Brailavbeneficiaza de 11 autospeciale. Din totalul acestora: 3 sunt de capacitate marita cu apa si spuma, 3 de capacitate medie, 1 pentru descarcerare, 1 pentru cercetare nucleara, bilogica, chimica si radiologica, 2 ambulante de prim-ajutor si 2 ambulante de reanimare.

"Aceste autospeciale au fost repartizate la subunitatile de interventie din structura Inspectoratului pentru a beneficia de tehnica noua si pentru imbunatatirea calitatii interventiilor", a declarat Loc.col. Ion Cristian.

La acest proiect au particiat Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sud-Est pentru Situatii de Urgenta, ISU Braila, Consiliul Judetean Braila si Regio. Actiunea a fost demarata in 2010 iar contractul de finatare a fost semnat pe 13 decembrie 2010.

Totalul proiectului a fost de 46.335.460,68 lei si se afla in ultima luna de implementare.

Urmeaza ca in luna martie sa se demareze cel de-al doilea proiect, acela de achizitionare autosenilata pentru teren accidentat si patrundere grea, precum si pentru o autospeciala de lucru la inaltime cu nacela.

Comentarii

comentariu

About the Author

-