Published On: mie, Feb 5th, 2014

Dorin Petrea : ‘‘Candidatii de pe listele de consilieri au fost propusi de respectivele partide, si nu de alianta!’’

petrea bunIn sedinta ordinara de saptamana trecuta, din cadrul Consiliului Judetean Braila s-a dezbatut vacantarea locului de consilier judetean al lui Danut Lungu. Ales pe listele AVB din partea patridului UNPR, la alegerile locale din 10 iunie 2012, acesta a intrat in luna decembrie in Partidul Democrat Liberal, sustinandu-l pe Alexandru Nazare.

Ca urmare a adresei pe care Danut Lungu a facut-o Consiliului Judetean, in care alesul preciza ca UNPR a incalcat protocolul AVB, deputatul Dorin Petrea, presedinte al UNPR a facut urmatoarele precizari: “Conform inregistrarii din Monitorul oficial al Romaniei nr. 275 din 25 aprilie 2012, Alianta pentru viitorul Brailei a fost o alianta electorala formata din 5 partide (UNPR, PDL, PNTCD, PNG, PER). Practic, dupa incheierea alegerilor locale din 9 iunie 2012, mai exact la ora 00.00, din ziua urmatoare, aceasta alianta nu mai exista, pastrandu-se active, conform statutului AVB, pana la sfarsitul mandatului, in 2016, listele de consilieri propuse de cele 5 partide, care au format de respectiva alianta’’.

 

Candidatii de pe listele de consilieri au fost propusi de respectivele partide, si nu de alianta

 

Deputatul UNPR a tinut sa-i reaminteasca consilierului judetean de faptul ca la alegerile locale, PDL nu a vrut sa-l sustina pentru functia pe care o are in prezent. La mometul acela, Danut Lungu era acuzat de conducerea PDL de tradare.

‘‘Persoanele de pe liste au fost membri ai respectivelor partide si sustinuti de catre birourile politice judetene ale partidelor politice angrenate in acest proiect. In articolele din presa locala din 2012-2013, membrii marcanti ai PDL Braila au afirmat cu tarie, ca alianta s-a desfiintat in mai multe randuri. In cazul nostru concret, s-au purtat discutii aprinse intre conducerea UNPR Braila si cea a PDL Braila cu privire la sustinerea candidaturii domnului consilier Danut Lungu pe lista cu candidati eligibili ai aliantei, deoarece conducerea PDL Braila nu vroia sa il accepte, acuzandu-l pe acesta ca ar fi tradat partidul’’, a declarat deputatul.

Intre timp s-a schimbat conducerea PDL Braila, Alexandru Nazare deschizand portile catre fiii ratacitori. Danut Lungu a profitat de aceasta ocazie, si sustinandu-l pe Nazare la alegerile parlamentare din iarna lui 2012, si-a asigurat un loc nou in PDL, cu riscul de a pierde scaunul de consilier judetean.

‘‘In 17 decembrie 2013, s-a convocat comisia de arbitraj in cadrul BPJ UNPR Braila care a luat act de plecarea domnului Danut Lungu la un alt partid si a propus cum era si normal, retragerea sprijinului politic pentru colegul nostru din partid si din consiliul judetean Braila, unde acesta a fost ales in functia de consilier judetean la propunerea si sustinerea UNPR Braila, din cadrul listei Aliantei electorale pentru Viitorul Brailei. Potrivit dispozitiilor art. 8, alin.1 din legea 14/2003 a partidelor politice republicata, un cetatean roman nu poate face parte, in acelasi timp, din doua sau mai multe partide politice. Totodata, la inscrierea unui membru intr-un partid politic, persoana respectiva este obligata sa declare in scris, daca are sau nu calitatea de membru al unui alt partid politic’’, a adaugat Petrea.

 

Danul Lungu, la mana consilierilor judeteni

 

Din momentul in care s-a decis retragerea sprijinului politic pentru Lungu, soarta lui in Consiliul Judetean a devenit incerta. In ciuda faptului ca Gheorghe Chiru i-a sarit in aparare in ultima sedinta, precizand ca exista un precedent in cazul lui Gabriel Musceleanu, unde consilierul PPDD a fost pasuit de colegi, ar fi cazul ca si de aceasta data sa se ia in considerare faptul ca situatia este similara.

‘‘In data de 18 decembrie 2013, s-a convocat biroul politic judetean al UNPR Braila, in sesiune ordinara, care a luat act de propunerea comisiei de arbitraj si a aprobat in unanimitate de voturi, dintre cei prezenti, retragerea sprijinului politic al consilierului judetean Danut Lungu din consiliul judetean Braila, unde a fost ales de pe lista propusa si sustinuta de UNPR in cadrul AVB. Consideram ca UNPR Braila a procedat conform legilor in vigoare si a statutului partidului si a informat corect si concret Consiliul Judetean Braila, urmand ca decizia finala in privinta consilierului judetean sa o ia in sedinta ordinara, membrii Consiliului Judetean Braila’’, a declarat presedintele UNPR Braila.

 

UNPR si-a respectat promisiunile politce

 

Deputatul UNPR de Braila considera ca partidul pe care il conduce la nivel local si-a respectat promisiunie, atat fata de electorat cat si cele politice. Mai mult, in ceea ce priveste alianta cu USL, Petrea a marturusit ca aceasta este perfect legala in conditiile actuale.

‘‘In ceea ce priveste comentariile facute de membrii din conducerea PDL Braila, pentru o informare corecta a opiniei publice, UNPR si-a respectat toate promisiunile electorale si politice fata de partenerii politici si a transmis permanent, atat la nivel local, cat si la nivel national, un mesaj clar de respectare a angajamentelor politice, devenind unul dintre cele mai serioase si constate partide politice.

Astfel, UNPR Braila a respectat si a fost liderul Aliantei electorale pentru Viitorul Brailei in alegerile locale din iunie 2012. Dupa alegerile locale, AVB s-a desfiintat de drept, fiind o entitate realizata doar, pentru alegerile locale. Dupa alegerile locale din 2012, la nivel national, UNPR a incheiat o alianta politica cu PSD, inregistrata oficial la tribunal, ACS – Alianta de centru stanga PSD-UNPR, care la randul ei face parte din alta alianta politica – USL’’, a spus Dorin Petrea.

 

UNPR merge cu USL la europarlamentare

 

In conformitate cu noile angajamente pe care UNPR le are fata de USL, Dorin Petrea a declarat ca formatiunea politica pe care o conduce va candida alaturi de PSD si PC la alegerile europarlamentare.

‘‘La alegerile europarlamentare, UNPR va candida pe liste comune cu PSD si cu PC, respectand astfel angajamentele si intelegerile politice in vigoare. Am reiterat in permanenta scopurile si idealurile Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si anume, interesul national, progresul Romaniei, securitatea nationala si stabilitatea politica a tarii si ne-am respectat angajamentele fata de partenerii politici, atata timp cat si acestia si-au respectat la randul lor promisiunile si intelegerile politice’’, a declarat deputatul UNPR.

In ceea ce-l priveste pe Danut Lungu, doar consilierii judeteni pot decide daca il vor in continuare coleg, sau nu.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author