Published On: joi, Feb 13th, 2014

Doi oameni au murit! Vezi aici in cat timp te poate afecta si care sunt simptomele gripei porcine!

carne de porcPrima victima a fost o femeie in varsta de 50 ani, din Judetul Mures, cunoscuta cu obezitate si diabet zaharat tip II. Boala a debutat pe data de 19 februarie 2014. A fost internata pe data de 24 ianuarie 2014, in SCJ Mures-Sectia Boli infectioase I, apoi transferata in Sectia ATI, pe 27 ianuarie 2014. A fost ventilata mecanic.

Pacienta a primit tratament antiviral insa, decesul s-a produs pe data de 01 februarie 2014.

Diagnostic dat de medici in urma decesului a fost insuficienta respiratorie acuta, insuficienta renala acuta diabet zaharat dezechilibrat, bronhopneumonie si gripa.

Medicii au recoltat proba secretie naso-faringiana si a au trimis-o catre DSPJ pentru diagnosticul virologic, pe data de 28 ianuarie 2014, la INCDMI Cantacuzino. DSPJ – Compartimentul de Epidemiologie a primit rezultatul pe data de 30 ianuarie 2014 ora 15.02: pozitiv virus gripal tip AH1 pdm 09. A doua zi victima a decedat.

Conform DSP Mures, pacienta nu fusese vaccinata antigripal, nu s-a prezentat la medicul de familie pentru vaccinare, desi fusese informata de acesta.

 Nu a fost identificat contact cu un caz confirmat cu virus gripal.

Contactii pacientei, identificati in cursul investigatiei epidemiologice efectuate de DSPJ, sunt supravegheati clinic de medicul de familie. Pana in prezent nu au fost comunicate cazuri secundare.

 

A doua victima a virusului gripei porcine este un barbat in varsta de 45 ani, din Judetul Galati, cunoscut cu obezitate gr.III, diabet zaharat tip II, hepatita cronica.

Boala a debutat pe data de 24 ianuarie 2014. Acesta a fost internat in Spitalul de Boli infectioase Galati pe data de 28 ianuarie 2014 si transferat la SJU Galati-Sectia ATI pe data de 29 ianuarie 2014.

A fost ventilat mecanic. Pacientul a primit tratament antiviral in aceasta perioada. Decesul s-a produs pe data de 01 februarie 2014, cu  diagnosticul: insuficienta cardio-renala,  infarct miocardic  acut posterior ventricular stang, nefropatie diabetica. In 03 ianuarie 2014 s-a confirmat de Institutul  Cantacuzino Bucuresti  cu infectie gripala cu virus A(H1)pdm09.

Amintim faptul ca infectia gripala poate agrava o patologie de baza ca: boli cardiace cronice, pulmonare cronice, renale cronice, hepatice cronice, obezitatea, diabetul zaharat, deficienta imuna.

 

Comentarii

comentariu

About the Author