Published On: lun, Feb 10th, 2014

Dialogul Social Tripartit – prezent si perspective

dialog social1„Conflictul deschis si violent trebuie inlocuit cu solutii rezultate in urma consultarilor, negocierilor, medierii sau arbitrajului iar compromisul asumat trebuie sa fie solutia din ce in ce mai frecventa. Purtat cu buna-credinta, nu numai declarata ci si sincera, dialogul social poate fi calea spre succes”, a declarat Doina Pana, in deschiderea Conferintei.

Ministrul delegat pentru dialog social, alaturi de Primul ministru Victor Ponta si de ministrii Mariana Campeanu, Maria Grapini, Rovana Plumb, Eugen Nicolaescu, Eugen Teodorovici si Remus Pricopie, au dialogat cu reprezentantii confederatiilor sindicale si patronale reprezentative la nivel national, in prezenta celor veniti la Bucuresti din toate cele 42 de prefecturi.

„Trebuie sa construim si sa promovam impreuna – Guvern, patronate, sindicate – cultura dialogului social in Romania. Trebuie sa invatam sa construim increderea intre parteneri, sa identificam interesul comun si sa ajungem la acordul de vointa. Cum o intelegere cu un singur castigator nu rezista in timp, trebuie sa trecem de la cultura conflictului la cultura dialogului. Acesta este principiul pe care trebuie sa ni-l asumam cu totii si de la care trebuie sa plecam in activitatea noastra viitoare”, este de parere ministrul delegat pentru dialog social, considerand ca misiunea si, in acelasi timp, provocarea este aceea de a contribui la cresterea calitativa a substantei dialogului social.

Comentarii

comentariu

About the Author