Published On: mie, Feb 12th, 2014

Deputatul Petrea se pregateste de europarlamentare: ‘‘ UE poate invinge criza!’’

petreaLuni, 10 februarie 2014, deputatul Petrea Dorin Silviu a participat la intrevederea Comisarului european pentru relatii interinstitutionale si administratie, Maroš Šefčovič, cu comisiile reunite pentru afaceri europene din Senat si Camera Deputatilor.

In cadrul acestei intalniri au fost abordate teme de actualitate, precum dezvoltarea relatiei Comisiei Europene cu parlamentele nationale, mecanismul de control al subsidiaritatii, alegerile europarlamentare din luna mai 2014, criza economica si financiara actuala, libera circulatie a persoanelor in Uniunea Europeana, reforma Uniunii Economice si Monetare.

„Discutiile purtate in cadrul acestei intrevederi imi intaresc convingerea ca Uniunea Europeana poate invinge cu succes situatia de criza economica in masura in care cetatenii inteleg deciziile europene si rolul parlamentului national in raport cu acestea”, a declarat deputatul UNPR Petrea Dorin Silviu.

Totodata, Maroš Šefčovič a ridicat problema mecanismului de control al subsidiaritatii, context in care s-a discutat despre imbunatatirea procedurilor de modificare a legislatiei, in vederea cresterii democratiei si a transparentei actului decizional.

In ce priveste tema liberei circulatii si a dreptului la munca in cadrul Uniunii Europene, comisarul european a sustinut ca aceste principii stau la baza dezvoltarii economice si a cristalizarii procesului Schengen. Mai mult, in vederea imbunatatirii economiei, Maroš Šefčovič a recomandat cheltuirea rationala a fondurilor europene si redirectionarea investitiilor in zone strategice.

 

Comentarii

comentariu

About the Author