Published On: Soare, Feb 9th, 2014

Centru de Urgente medicale la Ianca

stancu spital Ideea unui astfel de centru a venit in urma cazurilor medicale cu care s-au confruntat autoritatile locale pe perioada de Cod Rosu. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, se gandeste la posibilitatea infiintarii, in orasul Ianca, a unui centru de interventii medicale de urgenta, care sa fie activat in cazul unor situatii de criza.

Centru urmeaza sa fie dotat cu aparatura de la Braila, dar si cu medici care sa faca naveta sau chiar sa fie detasati pentru o perioada de timp in judet. Presedintele CJ a marturisit ca la Ianca ar putea chiar obtine aparatura necesara pentru interventii chirurgicale minore.

 ‘‘O sa ma gandesc foarte atent daca nu cumva, trebuie activat in astfel de situatii un centru medical, chiar la Ianca, in care sa ducem temporar medici, care sa stea acolo si sa preia urgentele din acea zona. Prin dotarile care le facem la Spitalul Judetean, ramane destul de multa aparatura care poate completa un punct de interventie in zona raspectiva, poate chiar si pentru mici interventii chirurgicale’’, a declarat presedintele Consiliului Judetean.

Astfel, pe perioada iernii in acest centru s-ar putea primi bolnavii si chiar gravidele, fara a necesita transportu lor in municipiu, in cazuri de urgenta.

Comentarii

comentariu

About the Author