Published On: mar, Feb 4th, 2014

Cat costa deszapezirea in Braila? Raspunde chiar seful CJ

gbsDaca ce a fost mai greu a trecut, deszapezirea strazilor din municipiu, dar si a drumurilor judetene, urmaza o perioada grea pentru firmele care se ocupa de aceasta activitate, ei fiind nevoiti sa debaraseze orasul de zapada. Si in judet situatie este identica, majoritatea caselor fiind din paianta, acestea sunt amenintate de cantitatea mare de zapada care sta sa se topeasca peste ele.

“Costurile cu deszapezirea vor fi probabil cele mai mari din ultimii 15 – 20 de ani. Nici macar nu am ajuns la mijloc, pentru ca foarte multi bani vom cheltui pe caratul zapezii. Nu numai in municipiu ci in tot judetul trebuie sa scoatem zapada, altfel riscam inundatii si alte probleme mai grave. Sunt doua lucruri care vor fi periculoase: in primul rand pentru ca se circula foarte greu printre nametii aia si al doilea ca poate sa vina un val de caldura si ne trezim cu localitati unde le intra apa in casa sau in beci. De aceea trebuie urgent sa ne apucam sa caram zapada”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

Pentru comparatie, acesta a amintit ca  in urma cu doi ani, cand au fost ninsori abundente, s-au cheltuit circa 40 de miliarde lei vechi, pentru deszapezire.

“Urmeaza a doua parte a acestei activitati, in care trebuie sa degajam cat mai multa zapada pe camp, pentru ca agricultura este cea care are cea mai mare nevoie de zapada. Vom face o evaluare si o vom solicita Guvernului. Vom calcula ce am consumat pana acum, ca si munca, ceea ce ne trebuie mai departe vom face o alta evaluare si atat municipiul, orasele si comunele vom face o solicitare comuna Guvernului pentru a ne debloca de la fondul de rezerva, ca sa acoperim aceste cheltuieli, care vor fi de multe zeci de miliarde. Daca acum doia ani de zile am cheltuit mai mult de 40 de miliarde, probabil ca anul asta vor fi mult mai multi bani”, a adaugat presedintele CJ.

Chiar daca presedintele Consiliului Judetean va cere ca toate cheltuielile sa fie amortizate din fondul de rezerva al statului, in cadrul sedintei de Guvern, primul ministru va decide suma care urmeaza sa fie repartizata Brailei.

Comentarii

comentariu

About the Author