Published On: mie, Feb 26th, 2014

Boboc : ‘‘Motiv ca sa cream astazi un cutremur, nu avem!’’

boboc vs stancuProaspat iesiti de la guvernare, presedintii PNL s-au grabit sa iasa cu declaratii, desi soarta liberalilor este inca incerta. Un lucru pe care insa in considera sigur este faptul ca PSD-ul, la nivel national si guvernand singur, are toate sansele sa se scufunde pana la alegerile prezidentiale, de la sfarsitul anului.

‘‘PSD-ul la alegerile europarlamentare, sau aici mai putin, la cele prezidentiale ne va demonstra ca nu mai este un partid asa mare cum se crede el. Atat de mare este, ca este singur pe stanga acolo, cu toti prietenii lui. Cu Oprea, cu ala micu’’, a declarat Catalin Boboc.

La nivel local, liberalii au fost sfatuiti sa continue un parteneriat cu social-democratii, aftfel incat, guvernarile locale sa nu aiba de suferit.

‘‘In ceea ce priveste politica si proiectele la nivel local, nu consideram astazi ca sunt motive sa denuntam colaborarea si nu vorbesc despre USL, ci despte colaborarea cu partenerii nostri, asta nu inseamna ca nu mai pot fi niste aspecte, in ceea ce priveste colaborarea, la care mai putem lucra. Vineri vom avea o intalnire cu toti membrii care au legatura cu administratia, primari, consilieri, oameni care au un cuvant decizional in partid. Vom discuta cu totii despre acest subiect si vom lua o hotarare impreuna. Motiv ca sa cream un cutremur, astazi nu avem’’, a adaugat senatorul liberal.

In ceea ce priveste parteneriatul cu PSD, care a functionat in Braila inca dinaintea infiintarii USL, Boboc considera ca acesta a fost mult mai benefic decat uniunea in sine.

‘‘Am senzatia ca simpla strangere de mana dinainte de USL, la Braila a functionat mai bine, decat dupa ce am trecut toate pe hartie. Nu stiu de ce. Poate este doar o senzatie. Participarea sau neparticiparea la guvernarea locala atrage dupa sine evident toate efectele, am niste pareri, insa nu vreau sa ma exprim acum’’, a marturisit senatorul.

 

PNL Braila nu sustine aripa Tariceanu

 

In ceea ce priveste declaratiile recente ale lui Calin Popescu Tariceanu, in care liberalul si-a manifestat interesul de a reintra la guvernare alaturi de un numar impresionant de liberali, presedintele PNL Braila considera ca aceste afirmatii nu sunt oportune, in conditiile in care conducerea a hotarat sa mearga pe o alta varianta.

‘‘Va spun sincer ca imi displace asta. Domnul Tariceanu nu a ridicat aceasta problema in sedinta de aseara. Daca spunea aseara, cine stie, poate se schimba votul, intr-o masura, poate nu semnificativ. Dar nu a spus-o aseara. Noi am hotarat ceva, am convenit ceva, nu imi aduc aminte sa fi fost cineva impotriva acestei abordari. Dupa ce hotaram, cu totii, ca un partid serios, respectam ce am hotarat. Nu cred ca era momentul ca dumnealui, sa recunoastem, o voce importanta in partid sa produca oarece bulversare. Nu e in regula si nu e normala aceasta atitudine a domnului Tariceanu de a iesi in public cu astfel de declaratii. Orice astfel de atitudine este oportuna in sanul partidului. Cred ca la un moment dat daca vrem sa fim un partid serios, va trebui sa fim in stare sa luam masuri, chiar daca uneori masurile pot fi dureroase’’, a spus senatorul Catalin Boboc.

Conducerea PNL a adoptat, marti seara, rezolutia privind iesirea liberalilor de la guvernare, documentul acordand alesilor locali libertatea de a negocia majoritati la nivelul consiliilor judetene si a consiliilor locale fara restrictii de la centru.

 

Comentarii

comentariu

About the Author