Published On: joi, Feb 6th, 2014

AVB – Alianta Vorbe si Balbe

nazare lunguLa data de 24 octombrie 2012, organizatia Partidului Democrat Liberal Braila a depus la Biroul Electoral Judetean un document prin care comunica incetarea activitatii Aliantei pentru Viitorul Brailei (AVB). Protocolul prevede chiar in preambul ca AVB a fost o alianta in vederea participarii la alegerile pentru autoritatile locale din anul 2012, eveniment deja incheiat. La acea data, Alexandru Nazare declara: ‘‘PDL Braila a pornit pe un drum nou pentru aceste alegeri parlamentare si suntem pe deplin angajati in reusita noului proiect politic de centru-dreapta, numit Alianta Romania Dreapta. Prin incetarea AVB am pierdut un aliat care s-a dovedit oportunist, dar am castigat noi prieteni de cursa lunga. Sunt convins ca alaturi de partenerii din Forta Civica, PNTCD si Noua Republica, vom deschide Braila pentru atragerea de investitii straine si crearea de locuri de munca pentru cetatenii judetului nostru. Este regretabil ca fostul nostru partener UNPR, care se reclama a fi un partid reformist de centru-stanga, s-a intors la originile sale post-comuniste. Un gest de minima decenta pentru acei reprezentanti ai UNPR si PNG alesi sub sigla AVB ar fi sa renunte la functiile obtinute’’.

Acum insa, cand protejatul deputatului Alexandru Nazare, Danut Lungu risca sa-si piarda scaunul de consilier judetean, presedintele PDL si-a adus aminte ca inca exista AVB si ca acum, chiar ii foloseste alianta.

‘‘Daca va uitati la protocolul AVB-ului, o sa vedeti ca protocolul AVB-ului expira in 2016. Atata timp cat cei care au elaborat acest protocol au precizat ca expira in 2016, nu exista din punctul lor de vedere, o modalitate prin care un co-fondator poate sa iasa din AVB, sau sa desfiinteze AVB-ul. Iar din punctul meu de vedere, politic vorbind, la momentul respectiv, cat timp alianta a fost facuta anti USL si nu mai erau toate partidele din alianta anti USL mi s-a parut normal si decent sa denunt AVB-ul’’, a declarat azi Nazare.

Curatenia pe care si-o doreste deputatul in partidul pe care il conduce lasa de dorit, ca urmare a faptului ca si-a tras alaturi personaje care la un moment dat au fost considerate tradatori ai PDL-ului. Mai mult, se pare ca presedintele PDL urmareste un tipar care a mai fost folosit in Braila, la alegerile locale din 2012, dar care s-a dovedit a fi un esec total care a costat credibilitatea si sustinerea democrat-liberalilor la nivel local.

Comentarii

comentariu

About the Author