Published On: lun, Feb 3rd, 2014

Arest pentru Simion Nicolae Closca Jr.

Share This
Tags

simion closcaSimion Nicolae Closca a primit pe 24 ianuarie mandat de arestare pentru 30 de zile sub acuzarea de trafic de droguri de risc, instigare la introducerea in tara de droguri de risc, finantarea activitatii de introducere in tara de droguri, detinere de droguri pentru consum propriu si proxenetism.  Closca Jr. este acuzat ca a cumparat cu 1.550 de euro mai bine de un kilogram de cannabis de la dealerul spaniol Lopez Cristian Perez, dupa un periplu prin Madrid, Zaragoza, Alicante si Yecla. "Marfa" a fost adusa in tara de Gabriel Radu, prietenul lui Closca, acesta fiind prins in flagrant delict pe 11 octombrie 2013, aproape de Vama Nadlac. 

Pe 24 ianuarie, la propunerea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Braila, Tribunalul Braila a dispus arestarea preventiva, pe o perioada de 30 de zile, a lui Simion Nicolae Closca, in varsta de 22 de ani, fiul controversatului om de afaceri Simion Closca.
Vineri, 31 ianuarie, judecatorii Curtii de Apel Galati – Sectia penala si pentru cauze cu minori, au respins recursul declarat de recurentul inculpat Simion Nicolae Closca, decizia fiind definitiva.
Simion Closca Jr. a avut, pana pe 24 ianuarie, aplicata masura obligarii de a nu parasi tara.

Cel de-al doilea inculpat in dosarul "kilogramului de cannabis", Gabriel Radu, de 26 de ani, se afla in arest preventiv inca din 12 octombrie 2013, in urma flagrantului pus la punct de catre procurorii DIICOT si ofiterii judiciaristi ai SCCO Braila


Dupa data de 12 octombrie 2013, cand a fost respinsa propunerea de arestare preventiva a lui Simion Nicolae Closca, doi ofiteri din cadrul SCCO Braila au mers in Spania, asistand la intocmirea tuturor actelor aflate in cererea de asistenta judiciara internationala adresata autoritatilor spaniole, reusindu-se identificarea traficantului de droguri spaniol care i-a vandut lui Closca Jr. kilogramul de cannabis, introdus ulterior in tara de Gabriel Radu, pe la Vama Nadlac.

Radu si Closca au fost retinuti de catre procurorii DIICOT pe 12 octombrie 2013, in aceeasi zi fiind prezentati Tribunalului Braila, cu propunere de arestare preventiva. Judecatorii au dispus atunci arestarea preventiva a inculpatului Gabriel Radu, pe o durata de 29 de zile, iar fata de Simion Nicolae Closca s-a dispus masura obligarii de a nu parasi tara. Procurorii DIICOT au mai probat faptul ca in perioada 2011-2013, Simon Closca Jr. "a indemnat la practicarea prostitutiei o tanara din municipiul Braila si a tras foloase materiale de pe urma practicarii prostitutiei de catre aceasta".

Pe 24 ianuarie 2014, pe motiv ca "in mod indirect, prin intermediul altor persoane, Closca Simion Nicolae a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului prin influentarea unor parti si martori, prin rechizitoriu, s-a solicitat iarasi instantei de judecata luarea masurii arestarii preventive fata de acest inculpat". De data aceasta, magistratii Tribunalului Braila au dispus arestarea lui Closca, sub cinci capete de acuzare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-