Published On: mar, Feb 25th, 2014

Aproximativ 3 tone de cadavre au fost transportate spre incinerare

60490357Reprezentantii Primariei se apara si dau asigurari ca inca nu s-a dat startul operatiunilor de eutanasiere, decesul acestor animale fiind din cauze naturale.

‘‘A fost, intr-adevar, un transport de cadavre, dar este vorba despre exemplare moarte din cauze naturale, din luna noiembrie pana in prezent’’, a declarat conducerea SUPAGL Braila.

De partea opusa, iubitorii patrupedelor si reprezentantii ONG-urilor de protectie a animalelor sar la gatul autoritatilor, acuzandu-i de faptul ca mint cand vorbesc despre cadavrele ridicate din adaposturile de la Lacul Sarat si Unirea.

‘‘Iarasi se minte, ca de obicei, sunt 3 tone de cadavre domnilor, va dati seama? Pai daca mor asa, din cauze naturale, de ce sa mai cheltuiti banii sa-i ucideti, ca e mai ieftin sa-i lasati sa moara. E gratis. Sper ca cei care vor face aceste crime, sa aiba parte si ei de aceeasi soarta cat mai curand. Succes criminalilor’’, a declarat Cosmin Candea, reprezentantul unui ONG de protectie a animalelor, pe o retea de socializare.

Iubitorii de caini din Braila sunt ingrijorati de zvonul ca Primaria a inceput deja eutanasierea patrupedelor din adaposturi si posteaza materiale informative pe site-uri de socializare, cu scopul de a sensibiliza opinia publica si a opri masacrarea cainilor fara stapan.

Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu a marturisit ca aceste cadavre provin de la animalele moarte din cauze naturale, pe parcursul perioadei in care judetul nostru a nins, iar transportul lor nu putea fi efectuat din conditii meteorologice.

‘‘Aceste animale au murit pe parcursul a doua luni, din cauze naturale. Nu cred ca putem vorbi chiar de 3 tone, insa este adevarat ca printre acele animale se numara un cal si o vaca. Sunt multe animale care au murit in perioada in care judetul nostru era sub cod rosu, iar acestea au fost transportate si ele catre incinerare’’, a declarat edilul.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-