Published On: lun, Feb 10th, 2014

A impuscat 4 fazani ilegal

vanatoare-la-fazaniSambata, la orele 17.10, directorul AVPS BENDIS- Bucuresti a sesizat la politie, apeland numarul 112, despre faptul ca un barbat a impuscat mai multe pasari din specia fazan, apoi cu un autoturism a fugit de pe raza fondului de vanatoare nr. 6 – Giurgeni, situat la granita cu judetul Ialomita.

Politisti de la Sectia 5 de Politie Rurala, impreuna cu cei de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-au deplasat imediat in locul indicat si, in urma cercetarilor efectuate in teren, l-au depistat in localitatea de domiciliu pe M.Manea in varsta de 60 de ani, din Gura Calmatui, comuna Bertestii de Jos, care avea in autoutilitara o arma de vanatoare semiautomata, 89 de cartuse de vanatoare si 4 fazani impuscati.

Politistii au stabilit ca acesta este detinator legal de arma de vanatoare si al permisului de vanatoare permanent, emis de A.J.V.P.S. Braila.

Acesta avea autorizatii de vanatoare valabile pe fondul 34 – Spiru Haret si 8 – Stancuta, dar nu avea autorizatie de vanatoare pentru fondul 6 – Giurgeni.

Arma de vanatoare semiautomata, cele 89 cartuse si vanatul au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor si s-a dispus lasarea in custodia lui M.Manea a autoutilitarei, pana la definitivarea cercetarilor.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de vanatoare fara autorizatie si uz de arma letala fara drept.          

Comentarii

comentariu

About the Author