Published On: vin, Feb 14th, 2014

5 localitati din judet, in situatie de urgenta

Iarna si zapadaComitetul pentru Situatii de Urgenta Braila se lupta in aceste zile cu volumul de zapada strans in judet care pune in pericol casele oamenilor. Temperaturile ridicate din ultima perioada fac ca zapada sa se topeasca mult prea repede, iar volumul mare de apa nu poate sa fie absorbit de pamant in timp util, astfel incat casele si gospodariile sa nu fie afectate.

Atat in municipiu, cat si in judet autoritatile se lupta cu transportul zapezii catre periferii, pe camp, acolo unde pamantul are nevoie de apa, astfel incat culturile sa se dezvolte.

‘‘Din fericire nu avem probleme. Temperaturile nu sunt foarte ridicate, inundatiile fiind tinute sub control. Modul in care se topeste acum zapada este ideal, pentru ca nu prezinta un pericol mare de inundatie. Dar, daca vor fi cazuri izolate vom interveni cu toate utilejele din dotare’’, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Seful CJ a marturisit ca zapada este o mana cereasca pentru culturile agricole, iar judetul nostru cu siguranta va excela in acest an in ceea ce priveste productia.

Comentarii

comentariu

About the Author