Published On: mar, Ian 21st, 2014

Zatul de la cafea si pliculetele de ceai pot fi folositoare. 10 solutii pentru indepartarea petelor din gospodarie

Share This
Tags

cofee-scrubDe la curatarea mobilierului si pana la lustruirea papucilor exista modalitati creative prin care poti da o noua utilizare zatului de cafea si plicurilor folosite de ceai.

Indeparteaza mirosului de pe maini, dupa ce ai gatit

Atat zatul de cafea, cat si pliculetele de ceai sunt deodorizante excelente si pot face minuni pentru maini, mai ales dupa ce ati taiat alimente cu un miros pregnant, precum usturoi, ceapa sau peste.Dupa ce ati pregatit mancarea, pur si simplu frecati bine mainile cu acele pliculete de ceai, inainte sa va spealati cu apa calda si sapun.Folositi si zatul de cafea exact in acelasi mod pentru a indeparta mirosul alimentelor si pentru a oferi mainilor o senzatie neteda, moale si revigoranta.

Pentru a da stralucire parchetului si mobilei

Datorita taninului din compozitia sa, ceaiul preparat de doua ori este perfect pentru a da o stralucire suplimentara decorului de lemn. Si ca un bonus, scapati si de mirosul neplacut facut de produsele de curatenie obtinand rezultate uimitoare.

Pentru un finisaj stralucitor, fierbeti intre cinci si zece pliculete de ceai folosite in 4 litri de apa. Folositi ceaiul pentru a va spala podelele sau aplicati-l pe mobilierul de lemn cu o carpa uscata si curata. 

Tineti insectele daunatoare la distanta de gradina

Presarati zatul de cafea in zonele cu probleme pentru a tine la distanta parazitii. Zatul de cafea poate tine la distanta si pisica care  foloseste gradina drept toaleta sau care se joaca cu plantele din interior. Cateva lingurite de zat de cafea in ghiveciul plantei si pisica nu se va mai apropia de flori.

Degresati oalele si tigaile intr-o clipa

Pentru o curatare usoara, inmuiati vasele murdare de grasime in apa calduta cu unul sau doua pliculete de ceai folosite si lasati-le asa peste noapte. Taninul din ceai va indeparta grasimea si reziduurile alimentare, astfel incat, a doua zi dimineata trebuie doar sa le clatiti cu atentie.

Plantele de interior pot fi hranite intr-un mod natural

Atat zatul de la cafea, cat si pliculetele de ceai au o multime de nutrienti care pot ajuta plantele sa se dezvolte. Datorita continutului acid, zatul de cafea este un ingrasamant perfect pentru plantele care iubesc solul mai acid, cum ar fi rosiile, morcovii, trandafirii, rododendronii si azaleele.

Ceaiul este mai putin acid, in special atunci cand este combinat cu apa. Asadar, pentru a hrani plantele din interior care prefera un sol mai putin acid, turnati continutul unui pliculet de ceai intr-o stropitoare, inainte de a uda plantele. Resturile de ceai vor hrani plantele fara a adauga prea multa aciditate in sol.

Imbunatateste rezultatele urmatoarei pedichiuri

Continutul antibacterian al pliculetelor de ceai ajuta la o curatare blanda, indepartand si mirosurile neplacute ale degetelor. Plicurile folosite de ceai revigoreaza pielea, facand aceste “reziduuri” ajutoare perfecte pentru urmatoarea ta sedinta de pedichiura.

Inainte de pedichiura, inmuiati unul sau doua pliculete de ceai in apa fierbinte timp de zece minute. Apoi introduceti picioarele in apa pentru a va calma si catifela pielea, si pentru a indeparta in acelasi timp si orice miros.

Antioxidantii din ceaiul verde sunt in special benefici pentru piele, asa ca optati pentru plicurile de ceai verde.

Scoateti mirosul neplacut din frigider

Nu mai cumparati bicarbonat de sodiu pentru a deodoriza frigiderul ci folositi in schimb un recipient plin cu zat de cafea. Pentru rezultate si mai bune, lasati zatul sa se usuce peste noapte pe o hartie de copt. Apoi se lasa intr-o ceasca sau intr-un recipient deschis de depozitare a alimentelor pentru a indeparta intr-un mod cat mai eficient mirosurilor neplacute din frigider. 

Preparati rapid un colorant din cafea

Deja stiti ca o picatura de cafea poate pata hainele deschise la culoare. Dar v-ati gandit vreodata sa folositi ceasca  de cafea pentru a realiza un colorant facut in casa? Pentru a realiza un colorant simplu, natural si rapid, inmuiati zatul de cafea in apa fierbinte timp de zece minute sau asteaptati pana cand apa devine de o culoare maro deschis. Apoi indepartati zatul cu ajutorul unui filtru.

Folositi colorantul obtinut atunci cand vreti sa dai o nuanta maronie anumitor haine sau folositi-l pentru colorarea hartiei si chiar a oualor de Paste.

Lasati pielea sa se bucure de ceva special

Atat cafeaua, cat si ceaiul, au numeroase proprietati benefice care calmeaza pielea iritata si lumineaza tenul mat si obosit, specific perioadei de iarna.Pentru un efect instant, combinati zatul de cafea cu miere de albine sau cu avocado pisat, iar apoi, aplicati crema obtinuta pe fata, cu ajutorul unor miscari circulare lente. Zatul va actiona ca un exfoliant bland, indepartand celulele de piele moarte, in timp ce cafeina energizeaza pielea obosita.

In cazul unor ochi obositi si cu cearcane, raciti la frigider doua pliculete de ceai folosite si aseazati-le peste ochi, relaxandu-va timp de zece minute. Indepartati pliculetele de ceai si veti observa ca ochii sunt mai luminosi si mai intineriti, fara a folosi produse de infrumusetare pline de substante chimice.

Confera stralucire papucilor

Curatati-va papucii inchisi la culoare cu ajutorul unui pliculet umed de ceai, prin miscari circulare pe toata suprafata acestuia.

 

MONICA ENE

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author

-