Published On: mar, Ian 7th, 2014

Vrei un pistol cu bile sau gaze? Vezi aici cum poti sa obtii unul!

pistolCei care vor dori sa obtina dreptul de a avea o astfel de arma vor fi nevoiti ca, pe langa testarea psihologica, sa treaca si un test practic si unul teoretic, in asa fel incat sa existe o selectie riguroasa a persoanelor care intra in posesia unui pistol cu bile de cauciuc sau cu gaze.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe a hotarat inasprirea masurilor prin care cetatenii romani pot detine arme neletale. Masurile au fost luate in urma evenimentelor stradale petrecute in ultima saptamana in capitala, cand s-au facut abuzuri in ceea ce priveste armele neletale. In urma conflictului din zona Dristor, trei barbati au fost internati la Spitalul de Urgenta "Floreasca", dupa ce au fost impuscati cu o arma cu bile din cauciuc.

Radu Stroe a tinut sa precizeze faptul ca si actualii posesori de arme neletale vor fi supusi unor reevaluari, astfel incat, siguranta cetatenilor sa devina o prioritate.

Trebuie sa stiti ca armele neletale functioneaza pe acelasi principiu ca armele letale. Cartusul este umplut cu praf de pusca dar la capat nu mai are glontul metalic ci o bila de cauciuc. Puterea unui astfel de cartus variaza de la 15 jouli pana la 50 de jouli, in functie de producator.

Comentarii

comentariu

About the Author