Published On: vin, Ian 10th, 2014

VIDEO: ISU are toate dotarile necesare pentru a actiona in situatii de urgenta!

isuSapte autospeciale noi au fost prezentate astazi de catre Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” al Judetului Braila, in parcarea aferenta Palatului Administrativ. Utilajele fac parte dintr-o serie mai mare de achizitii a Consiliului Judetean, in cadrul Programului Operational Regional. La festivitatea de primire a noilor echipamente au fost prezenti presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, primarul Aurel Simionescu si senatorul PSD, Ion Rotaru.

“Autospecialele sunt venite pe Programul Operational Regional, judetul Braila are aproximativ 2,1 milioane de euro. Asta este o parte din acest proiect, cred ca se invarte in jurul cifrei de 1 milion si ceva de euro toata investitia asta, dar mai avem de primit o auto-scara, care este foarte importanta. Pana acum avem o auto-speciala de cercetare nucleara chimica, trei ambulante SMURD, urmeaza sa continuam dotarea, pana schimbam tot ceea ce avem pentru ca echipamentele lor sunt anitce. Eu sper sa ne fie de folos si am fi mai bucurosi daca ar ramane mai mult in garaje, decat la stins de incendii. Dar, daca vom avea nevoie, sigur ca ele sunt performante si mult mai eficiente din toate punctele de vedere. Urmeaza ca si personalul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sa se invete cu ele ca sa fie folosite la capacitatea lor maxima”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.

Valoarea totala a celor sapte autospeciale este de 4.536.000 lei, fara TVA. Contributia Consiliul Judetean Braila este de 2.67328 inclusiv TVA.

Autospeciale de stingere cu apa si spuma de capacitate mare vor intra in dotarea Detasamentului 1 de pompieri – Garda 1 Braila, Garzilor de interventie Insuratei si Faurei, iar cele de capacitate medie la Detasamentului 1 de pompieri – Garda 1 Braila, Detasamentului 2 de pompieri – Garda 1 Braila si la Garda de interventie Ianca. Autospeciala de descarcerare grea va intra in dotarea Detasamentului 2 de pompieri Braila.

In cadrul aceluiasi program va mai fi achizitionata o autospeciala pentru lucru la inaltime cu nacela si un utilaj de acces in teren accidentat – autosenilata.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Ion Cristian a prezentat fiecare autospeciala in parte cu dotarile respective, urmand ca pe parcursul anului, pomipierii sa beneficieze de noi echipamente cu care sa-si poata desfasura activitatea in siguranta si la capacitate maxima.           

Autospeciala de stingere cu apa si spuma de capacitate mare pe sasiu ROMAN  AB 22.430, tractiune 6×6, echipata cu un rezervor de apa cu o capacitate de 5000 litrii, un rezervor de spuma de 500 litrii, agregat de pompare cu 2 trepte de presiune, tun de refulare a apei si spumei, echipamente de descarcerare si prim ajutor medical de urgenta.

Autospeciala de stingere cu apa si spuma de capacitate medie pe sasiu MAN TGL 12.220, tractiune 4×2, echipata cu un rezervor de apa cu o capacitate de 2000 litrii, un rezervor de spuma de 100 litrii, agregat de pompare cu 2 trepte de presiune, tun de refulare a apei si spumei, echipamente de descarcerare si prim ajutor medical de urgenta.

Autospeciala de descarcerare grea pe sasiu MERCEDES SPRINTER, tractiune 4×2, echipata cu suprastructura adecvata amplasarii utilajelor si accesoriilor pentru descarcerare si prim ajutor medical si este destinata interventiei la accidente rutiere si pe calea ferata, cutremure si accidente tehnologice.

Comentarii

comentariu

About the Author