Published On: mie, Ian 22nd, 2014

Victor Ponta sustine in continuare realizarea podului peste Dunare

Share This
Tags

podPrim-ministrul Victor Ponta a declarat, inca o data, luni, in cadrul Biroului Permanent National al PSD, ca sustine proiectul brailenilor privind construirea podului Braila-Tulcea, precizand ca acesta reprezinta unul dintre obiectivele majore ale Guvernului, in segmentul de infrastructura, dupa realizarea autostrazilor Comarnic-Brasov si Pitesti-Craiova. „Pregatim si sesiunea parlamentara in care revotam toate legile bune pentru Romania (…) Legea cu conditiile pentru cumpararea de terenuri cred ca e o lege extrem de importanta si un lucru foarte important pe care toti romanii il asteapta. Legea cu energia, pentru ca pretul la energie sa nu creasca, Legea parteriatelor publice-private, pentru ca dupa Comarnic-Brasov – pe care sper sa-l semnam in aprilie – vreau sa continuam proiectul si cu Pitesti-Craiova si podul peste Dunare de la Braila-Galati si celelalte proiecte pe care le avem si pentru care avem nevoie de lege”, a afirmat Victor Ponta.

Conducerea Senatului anunta negocieri cu chinezii

Vicepresedintele Senatului, Nicolae Moga, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Constanta, ca autoritatile romane poarta, in prezent, negocieri cu cele chineze pentru realizarea unor obiective de investitii, printre care se numara si podul Braila-Tulcea. Potrivit lui Moga, negocierile urmeaza sa se finalizeze in luna mai. „Prin vizita prim-ministrului chinez in Romania, Constanta o sa beneficieze de niste contracte foarte importante cu Republica Populara Chineza. Ma refer aici la trenul de mare viteza de la Constanta- Viena, primul tronson va fi Constanta-Bucuresti. Vorbesc de Dobrogea, de podul de la Braila-Tulcea si mai vorbesc de investitia foarte mare, in jur de 5 miliarde de euro, realizarea grupurilor 3 si 4 de la Cernavoda. Negocierile sunt in derulare, ele se vor termina in luna mai”, a anuntat Nicolae Moga.

Galatenii viseaza  la un tunel de 10 milioane de euro

Despre construirea acestui pod peste Dunare se tot vorbeste de mai bine de 15 ani de zile. Este drept ca pe marginea acestui subiect s-a discutat intens in anii electorali, iar locuitorii de la malul Dunarii s-au ales, in schimb, doar cu declaratii si promisiuni. Primarul Galatiului, Marius Stan, isi sustine propriul proiect – subtraversarea Dunarii, contestat de Braila, pentru al carui studiu de fezabilitate municipalitatea a pus la bataie nu mai putin de 10 milioane de euro.

MONICA ENE

Comentarii

comentariu

About the Author

-