Published On: Soare, Ian 26th, 2014

UPDATE Obreja:”Blocam toate intrarile si iesirile din Braila.Viscolul ne creeaza probleme, ne este foarte greu”. Prefectul cere sprijinul Armatei

Share This
Tags

armata daszapezirePrefect Braila: 11 localitati izolate, dar nu avem cazuri medicale urgente. Am cerut sprijinul Armatei

Liviu Dragnea a declarat in urma cu aproximativ o ora ca maine ii va cere premierului Ponta sa declare STARE DE ALERTA pentru judetele Buzau, Braila si Vrance, care au fost timp de sase ore sub cod rosu de viscol.

Gheorghi Obreja, a declarat ca la ora actuala sunt izolate 11 sate, fiind vorba despre cateva mii de oameni, insa nu exista situatii medicale urgente care sa necesite transportul la spitale din judet.

Obreja a adaugat ca interventiile de deszapeziree a drumurilor se desfasoara extrem de anevoios din cauza ninsorii puternice si a viscolului, care face zadarnica munca drumarilor. Situatia este din ce in ce mai dificila si  se va cere sprijinul suplimentar al Armatei, o suta de jandarmi din Bacau fiind asteptati deja in zona.

"Nu avem nicio persoana izolata, am luat masuri de suplimentare a efectivelor atat in utilaje, cat si forte umane, am luat legatura si cu CNADNR care sa ne sprjine cu utilaje. Am vorbit cu directorul general, astept sa ma sune sa vad ce utilaje imi dau, ca am nevoie de suplimentari. Vom primi o suta de jandarmi de la Bacau pe care ii vom caza in Braila. Ei vor interveni maine daca se va putea sa se intervina uman, ca daca va fi ca acum ar insemna sa ne batem joc de oameni. Ne este foarte greu”, a declarat in acesta seara, prefectul de Braila, Gheorghi Obreja.

In acest moment, in judetul Braila viscoleste atat de tare incit orice intrerventie a drumarilor este zadarnica, zapada asternandu se la loc in strat foarte gros.

"Viscolul nu permite interventia decat a utilajelor, dar si ele sunt inutile pentru ca in urma se face la loc. Blocam toate intrarile si iesirile din Braila. Viscolul ne creeaza probleme, ne este foarte greu. Avem localitati izolate, dar nu avem persoane cu probleme medicale. Dializatii au fost adusi de vineri la Braila si cazati. Avem peste 70 de utilaje, cu camioane ale Armatei, cu freze, cu vole. Armata actioneaza si daca va fi nevoie vom cere suplimentarea. Maine sper sa putem interveni cu forte umane. Toate drumurile nationale de pe teritoriul judetului Braila sunt inchise incepand cu ora 15.00, ca masura preventiva. Au fost suspendate trecerile cu BAC-urilor spre judetul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei. Acestea vor efectua treceri doar pentru urgente medicale. Luni, vor fi suspendate cursurile pentru toate institutiile de invatamant din judet, iar marti, nu vor desfasura cursuri institutiile de invatamant din mediul rural si orasele Ianca, Faurei si Insuratei”, a mai spus Obreja.

Comentarii

comentariu

About the Author

-